Πολιτική

Μηταράκης μετά τα ναυάγια στο Αιγαίο: Η ΕΕ πρέπει να δράσει

Μηταράκης μετά τα ναυάγια στο Αιγαίο: Η ΕΕ πρέπει να δράσει

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Επείγουσα έκκληση στην Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή όλων των παράτυπων αναχωρήσεων λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών

Επείγουσα έκκληση στην Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή όλων των παράτυπων αναχωρήσεων λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών, απευθύνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μηταράκης αναφέρει: «Επείγουσα έκκληση στην Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή όλων των παράτυπων αναχωρήσεων λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών. Ήδη σήμερα πολλές ζωές χάθηκαν στο Αιγαίο, άνθρωποι πνίγονται σε μη αξιόπλοα σκάφη. Η ΕΕ πρέπει να δράσει», αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter.

“Μάχη” για τη διάσωση μεταναστών

Σε εξέλιξη βρίσκεται ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση μεταναστών στην Λέσβο και στα Κύθηρα. Τουλάχιστον 16 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους ανατολικά της Λέσβου, στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα.

Μετά από πρόσκρουση σε απόκρημνη θαλάσσια περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων, ιστιοφόρο που μετέφερε 95 μετανάστες βυθίστηκε, με τους 80 από αυτούς να έχουν διασωθεί από τις αρχές, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία.

Παρά τους ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, οι άνδρες του λιμενικού σώματος συνεχίζουν την προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών.

Επίσης, πλοίο και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται στο σημείο της τραγωδίας, στο οποίο έχουν επίσης μεταβεί στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και διασώστες που παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με δήλωσή τους, οι μετανάστες είχαν προορισμό την Ιταλία.

Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα, ότι «ενημερώθηκε, την 20:47 μέσω του 112 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους. Εν συνεχεία, προσδιορίστηκε ότι το κινδυνεύον σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Διακοφτίου ν. Κυθήρων».

Παράλληλα, τουλάχιστον σε 15 ανέρχονται οι άνθρωποι, που έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, η οποία βρίσκεται στα ανατολικά της Λέσβου. Και οι 15 ήταν γυναίκες, ενώ έχουν διασωθεί 9 από τους συνολικά 40 περίπου επιβαίνοντες μετανάστες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments