Ελλάδα

Ολονύχτιο θρίλερ για μετανάστες σε Λέσβο – Κύθηρα

Ολονύχτιο θρίλερ για μετανάστες σε Λέσβο – Κύθηρα

Πηγή Φωτογραφίας: screenshot

Τραγωδία στο Αιγαίο με δύο ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα - Ολονύχτιες έρευνες για τη διάσωση μεταναστών

Σε εξέλιξη βρίσκεται ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση μεταναστών στην Λέσβο και στα Κύθηρα. Τουλάχιστον 16 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους ανατολικά της Λέσβου, στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα.

Μετά από πρόσκρουση σε απόκρημνη θαλάσσια περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων, ιστιοφόρο που μετέφερε 95 μετανάστες βυθίστηκε, με τους 80 από αυτούς να έχουν διασωθεί από τις αρχές, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία.

Παρά τους ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, οι άνδρες του λιμενικού σώματος συνεχίζουν την προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών.

Επίσης, πλοίο και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται στο σημείο της τραγωδίας, στο οποίο έχουν επίσης μεταβεί στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και διασώστες που παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με δήλωσή τους, οι μετανάστες είχαν προορισμό την Ιταλία.

Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα, ότι «ενημερώθηκε, την 20:47 μέσω του 112 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους. Εν συνεχεία, προσδιορίστηκε ότι το κινδυνεύον σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Διακοφτίου ν. Κυθήρων». Παράλληλα, τουλάχιστον σε 15 ανέρχονται οι άνθρωποι, που έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, η οποία βρίσκεται στα ανατολικά της Λέσβου. Και οι 15 ήταν γυναίκες, ενώ έχουν διασωθεί 9 από τους συνολικά 40 περίπου επιβαίνοντες μετανάστες.

Οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί και προχωρούν συνεχώς στο έργο του εντοπισμού και της διάσωσης. Οι έρευνες των ανδρών του Λιμενικού Σώματος

δεν περιορίζονται μόνο στη θάλασσα, αλλά εκτείνονται και στο χερσαίο τμήμα της περιοχής.

Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης γίνεται υπό ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, με τους ανέμους να φθάνουν στα 8 μποφόρ.

Στην περιοχή έχουν καταφθάσει και επιχειρούν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού της χώρας μας, ενώ, παράλληλα, πετά στην περιοχή ελικόπτερο τύπου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και περιπολικό του Λιμενικού.

Βίντεο του κ. Μηταράκη με τις θηριωδίες των Τούρκων λιμενικών

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, δημοσιοποίησε βίντεο με βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο.

Οι εν λόγω επαναπροωθήσεις έγιναν από την τουρκική πλευρά και το βίντεο είναι, γενικά, αποκαλυπτικό της βίαιης συμπεριφοράς της ακτοφυλακής της Τουρκίας.

Το βίντεο τραβήχτηκε από το κινητό τηλέφωνο μετανάστη, που σώθηκε χάρη σε παρέμβαση των ελληνικών αρχών.

Στο βίντεο καταγράφονται άνδρες του Λιμενικού Σώματος της Τουρκίας που απωθούν βίαια μετανάστες από το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν, και τους επαναπροωθούν σε φουσκωτή λέμβο.

Στο ντοκουμέντο αυτό καταγράφονται γυναίκες και παιδιά, τα οποία ακούγονται να κλαίνε εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς των ανδρών του Λιμενικού της γείτονος, οι οποίοι χτυπούν τους μετανάστες με ραβδιά, απωθώντάς τους από το να περάσουν στα χωρικά ύδατά μας.

Χάρη σε αυτό το βίντεο, ο κ, Νότης Μηταράκης στέλνει σαφή απάντηση στους ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος είχε κατηγορήσει την Ελλάδα για βίαιη επαναπροώθηση μεταναστών και «θάψιμο αθώων» από Έλληνες στο Αιγαίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments