Πολιτική

Οικονόμου για Λέσβο και Κύθηρα: Η Τουρκία κάνει πλάτες στους διακινητές

Οικονόμου για Λέσβο και Κύθηρα: Η Τουρκία κάνει πλάτες στους διακινητές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξέφρασε τη θλίψη του για τα τραγικά γεγονότα στις θάλασσές μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξέφρασε τη θλίψη του για τα τραγικά γεγονότα στις θάλασσές μας που οδήγησαν σε θανάτους κι έβαλαν σε κίνδυνο πάρα πολλούς ανθρώπους. Όπως είπε «οι ελληνικές αρχές, το Λιμενικό, η Αστυνομία , ο Στρατός, το Ναυτικό, το Πυροσβεστικό Σώμα υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες διέσωσαν ανθρώπινες ζωές. Έσωζαν ανθρώπους που ρίχτηκαν από ασυνείδητους διακινητές στα μανιασμένα νερά του Αιγαίου, πάνω σε σκάφη που δεν πληρούν κανέναν κανόνα ασφαλείας. Τέτοια ανεύθυνη συμπεριφορά και ταυτόχρονα οι πλημμέλειες της Τουρκίας απ’ τα παράλια της οποίας ξεκίνησαν τα σκάφη αυτά οδηγούν δυστυχώς νομοτελειακά σε τραγωδίες.

Παρά την οργάνωση και τις ηρωϊκές προσπάθειες του προσωπικού των ελληνικών αρχών οι οποίες συνεχίζονται είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα θρηνούμε θύματα όσο η Τουρκία δεν πράττει ό,τι επιβάλλουν οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει και το διεθνές Δίκαιο». Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στην Πράγα καθώς σήμερα πραγματοποιείται η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και αύριο η έκτακτη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κύθηρα: Στους 17 οι νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο της Λέσβου – Αγνοούμενοι και στα Κύθηρα

Μία ακόμη σορός, ενός ανήλικου αγοριού, εντοπίστηκε στο ναυάγιο της Λέσβου ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 17. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών από το Λιμενικό τόσο σε Κύθηρα όσο και Λέσβο. Τα 16 από τα 17 θύματα στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο είναι νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής. Νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής είναι και οι δέκα διασωθείσες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες. Οι σοροί των θυμάτων μεταφέρονται στο νεκροτομείο.

Την ίδια ώρα, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας κι άλλους αγνοούμενους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα. Η βάρκα, όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments