Πολιτική

Μητσοτάκης στον Ερντογάν: «Ότι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο»

Μητσοτάκης στον Ερντογάν: «Ότι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο»

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Μιλώντας σε Ευρωπαίους ηγέτες μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξιστόρησε την αντίδρασή του στις προκλήσεις Ερντογάν

Μιλώντας σε Ευρωπαίους ηγέτες μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξιστόρησε την αντίδρασή του στις προκλήσεις Ερντογάν κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών. «Σηκώθηκα όρθιος και του είπα πως ό,τι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που καταγράφηκε στην κάμερα.

Ερντογάν και Μητσοτάκης βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση, αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά. Μάλιστα, τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος όδευε να πάρει τη θέση του ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομιλούσε με τον Ισπανό ομόλογό του και δεν έστρεψε καν το κεφάλι του προς την πλευρά Ερντογάν. Ομοίως κι εκείνος έπραξε το ίδιο, ενώ αγνόησε Αναστασιάδη και Μακρόν παρότι πέρασε σε απόσταση αναπνοής από μπροστά τους.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν προκαλεί, απαντά όμως πάντα με αυτοπεποίθηση

Για όσα έγιναν χθες στο δείπνο των ηγετών στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα μίλησε σήμερα προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός «η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση όταν προκαλείται» προσθέτοντας πως «είχα την ευκαιρία ενώπιων των ηγετών να επαναλάβω αυτά που είπα και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ».

«Δεν νοείται να κατηγορείται η Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στο Αιγάιο όταν η Τουρκία θέτει ακόμα και ζητήματα κυρίαρχίας των νησιών» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποόος τόνισε ότι «είναι αδυάτνν να υπάρξει εκτόνωση όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική».

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήλθε στην Πράγα και δεν βρήκε ευήκοα ώτα στις αιτιάσεις του, ούτε στο πάνελ για την ασφάλεια, που συμμετείχε, ούτε και στις διμερείς επαφές, που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments