Διεθνή

Νότια Αφρική: Συνεχίζει τις κυλιόμενες διακοπές ρεύματος από Δευτέρα

Νότια Αφρική: Συνεχίζει τις κυλιόμενες διακοπές ρεύματος από Δευτέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η κρίση επιδεινώθηκε φέτος με το υψηλό κόστος του ντίζελ και την έλλειψη διαθεσιμότητάς του στη διεθνή αγορά

Η κρατική εταιρεία κοινής ωφέλειας της Νότιας Αφρικής Eskom ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα συνεχίσει τις κυλιόμενες διακοπές ρεύματος από Δευτέρα έως Τετάρτη κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες βλάβες και να αναπληρώσει την παραγωγική ικανότητα.

Η κρατική επιχείρηση κοινής ωφέλειας, η οποία βασίζεται σε γερασμένα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα που συχνά καταστρέφονται, εφαρμόζει κυλιόμενες διακοπές ρεύματος στη χώρα – τοπικά αποκαλούμενες απόρριψη φορτίου – για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η κρίση επιδεινώθηκε φέτος με το υψηλό κόστος του ντίζελ και την έλλειψη διαθεσιμότητάς του στη διεθνή αγορά.

«Στο μέτρο του δυνατού, η Eskom θα προσπαθήσει να περιορίσει την απόρριψη φορτίου στη νύχτα για να έχει ελάχιστο αντίκτυπο στην οικονομία και τον πληθυσμό», ανέφερε η εταιρεία κοινής ωφελείας σε δήλωση, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιήσει περίπου δύο ώρες διακοπής ρεύματος από τις 16:00 τοπικές ώρα (GMT 14:00) μέχρι τα μεσάνυχτα.

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, η Eskom είχε ήδη εφαρμόσει περισσότερες από 100 ημέρες διακοπές ρεύματος με αρκετές μεγάλες πόλεις να βλέπουν διακοπές ρεύματος άνω των έξι ωρών τον τελευταίο καιρό.

Οι συχνές αυξομειώσεις τάσης κατά την αποκατάσταση της τροφοδοσίας έχουν επίσης οδηγήσει σε μια πληθώρα τοπικών βλαβών στα καλώδια και τους μετασχηματιστές αφήνοντας ορισμένες περιοχές στην εμπορική πρωτεύουσα Γιοχάνεσμπουργκ χωρίς ρεύμα για μέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments