Πολιτική

Στα εγκαίνια του Μετρό στον Πειραιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα

Στα εγκαίνια του Μετρό στον Πειραιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει, αύριο στις 11:00, σε εκδήλωση για τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει, αύριο στις 11:00, σε εκδήλωση για τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό, στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» στον Πειραιά. Στις 17:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 18:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, θα μιλήσει στο κλείσιμο των εργασιών του πρώτου Wellbeingr Forum, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μετρό Πειραιά: Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο δρομολόγιο 

Στο επιβατικό κοινό παραδίδονται σε λίγες ώρες οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Μετά από χρόνια αναμονής, το έργο γίνεται πραγματικότητα, και αναμένεται να δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά, αφού αλλάζει ο τρόπος αστικής κινητικότητας της πόλης.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους με τη λειτουργία των παραπάνω σταθμών προβλέπεται ημερήσια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό κατά 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Σημειώνεται δε, ότι ο συνολικός χρόνος από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 55 λεπτά.

Υπενθυμίζεται πως η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα – Πειραιάς» περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και 6 σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο), καθώς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού. Συνολικά η Γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο» αριθμεί πλέον 27 σταθμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments