Διεθνή

Κίεβο: Γέμισαν τα καταφύγια – Ο εφιάλτης επέστρεψε

Κίεβο: Γέμισαν τα καταφύγια – Ο εφιάλτης επέστρεψε

Πηγή Φωτογραφίας: Daniel Leal / Twitter

Τη Δευτέρα, πολλοί είδαν τους χειρότερους φόβους τους να γίνονται πραγματικότητα καθώς πύραυλοι έπληξαν πολυσύχναστες περιοχές της πόλης.

Για μεγάλο διάστημα οι κάτοικοι του Κιέβου είχαν εξοικειωθεί με τις σειρήνες αεροπορικών επιδρομών, καθώς δεν συνδυαζόταν με πραγματική επίθεση. Τη Δευτέρα, πολλοί είδαν τους χειρότερους φόβους τους να γίνονται πραγματικότητα καθώς πύραυλοι έπληξαν πολυσύχναστες περιοχές της πόλης. Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Οι εικόνες από ένα από τα πιο πολυσύχναστα πάρκα της πόλης κόβουν την ανάσα.

Ο ουκρανικός ενημερωτικός ιστότοπος NEXTA δημοσίευσε βίντεο με εικόνες από τους υπόγειους σταθμούς του τρένου και του μετρό που λειτουργούν ως καταφύγια.

Μήνυμα Ζελένσκι στους Ουκρανούς

«229η ημέρα πολέμου. 229η ημέρα που προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης.

Οι σειρήνες δεν θα σταματήσουν να ηχούν σε όλη την Ουκρανία. Υπάρχουν χτυπήματα από πυραύλους. Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Σας ζητώ: μην εγκαταλείψετε τα καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τις οικογένειές σας. Ας κρατηθούμε και ας είμαστε δυνατοί».

Φυγαδεύτηκε αξιωματούχος της ΕΕ

Σε καταφύγιο ξενοδοχείου στο Κίεβο βρίσκεται ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς με την ομάδα του μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Ρέιντερς αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter: «Σειρά εκρήξεων στο κέντρο του Κιέβου σήμερα το πρωί. Χάρη στη γρήγορη αντίδραση του προσωπικού ασφαλείας, η ομάδα μου και εγώ μεταφερθήκαμε γρήγορα στο καταφύγιο του ξενοδοχείου. Είμαστε ασφαλείς και περιμένουμε ενημερώσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments