Διεθνή

Μπάιντεν: Δέσμευση για συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία μετά την πυραυλική επίθεση

Μπάιντεν: Δέσμευση για συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία μετά την πυραυλική επίθεση

Πηγή Φωτογραφίας: FORBES

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράσχει βοήθεια για την ασφάλεια των ΗΠΑ αξίας άνω των 16,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντόμιρ Ζελένσκι  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Ουκρανία προηγμένα αεροπορικά συστήματα μετά από ένα καταστροφικό πυραυλικό χτύπημα από τη Ρωσία.

Ο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζελένσκι για να δώσει διαβεβαιώσεις για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ και να καταδικάσει τις «άλογες επιθέσεις» από τη Ρωσία που έπληξαν στόχους αμάχων.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παρέχει στην Ουκρανία την υποστήριξη που απαιτείται για να αμυνθεί, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων συστημάτων αεράμυνας», αναφέρεται σε δήλωση του Λευκού Οίκου στην τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης στον Ζελένσκι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και εταίροι τους θα συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις στη Μόσχα, «καθιστώντας τη Ρωσία υπεύθυνη για τα εγκλήματα πολέμου και τις φρικαλεότητες της και παρέχοντας στην Ουκρανία ασφάλεια, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράσχει βοήθεια για την ασφάλεια των ΗΠΑ αξίας άνω των 16,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και επέβαλε ένα ευρύ φάσμα οικονομικών κυρώσεων στη Μόσχα για τις ενέργειές της στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments