Διεθνή

Ο Στρατηγός Αρμαγεδδών επί το έργον

Ο Στρατηγός Αρμαγεδδών επί το έργον

Πηγή Φωτογραφίας: newshub.gr/ the news yorker/Αρχείου

Ο νέος διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων ανέλαβε τα καθήκοντά του, μετά από ένα κύμα εδαφικών ανακαταλήψεων από τους Ουκρανούς

Ο 56χρονος Σεργκέι Σοροβίκιν αποδεικνύεται εργασιομανής, επιδεικνύοντας ζήλο και σπουδή από τη δεύτερη ημέρα κιόλας της ανάληψης των νέων καθηκόντων του και διατάσσοντας βομβαρδισμούς και στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Κίεβο.

Ως ένδειξη δυσαρέσκειας απέναντι στις συνεχείς αποτυχίες υψηλόβαθμων αξιωματικών στα ουκρανικά εδάφη, η Μόσχα ανακοίνωσε προχθές ότι διόρισε έναν νέο άνθρωπο επικεφαλής της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», τον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν, έναν βετεράνο του εμφυλίου πολέμου στο Τατζικιστάν και γνωστό για την ωμότητα του.

Ο νέος διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων ανέλαβε τα καθήκοντά του, μετά από ένα κύμα εδαφικών ανακαταλήψεων από τους Ουκρανούς και μετά την πρόσφατη έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, γνωστής ως γέφυρας Πούτιν.

Ο Σεργκέι Σουροβίκιν έχει ήδη συλλέξει αρκετά στρατιωτικά μετάλλια.

Ο άντρας με την ογκώδη σωματική διάπλαση, το λείο κρανίο και τα έντονα σκούρα μάτια είναι βετεράνος του εμφυλίου πολέμου στο Τατζικιστάν τη δεκαετία του 1990 και του δεύτερου πολέμου της Τσετσενίας τη δεκαετία του 2000, καθώς και επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής αποστολής στη Συρία το 2017.

Η αφοσίωσή του στα καθήκοντά του τού  έχει χαρίσει τον τίτλο του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας»,  το υψηλότερο από τα βραβεία, «για το θάρρος και τον ηρωισμό που επέδειξε κατά την εκπλήρωση του στρατιωτικού του καθήκοντος», όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ας σημειωθεί επίσης ότι, μέχρι τη ρωσική εισβολή, ο Σεργκέι Σουροβίκιν ήταν υπεύθυνος για τη σύσταση μιας νέας οργάνωσης εντός του στρατού, πριν αναλάβει τα ηνία, μέχρι τον πρόσφατο διορισμό του.

Αλλά η φήμη του ως βάναυσου στρατιωτικού με τις θηριώδεις και τις αμφιλεγόμενες μεθόδους είναι αυτή που κυρίως τον ακολουθεί.

Και πράγματι, ο Σεργκέι Σουροβίκιν κατηγορείται ότι διέταξε αδιάκριτους βομβαρδισμούς εναντίον μαχητών κατά του καθεστώτος στη Συρία. Στην Ουκρανία, ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του αποδίδει επίσης χτυπήματα στην Οδησσό, εναντίον ενός κτιρίου και δύο παραθεριστικών καταλυμάτων.

Συνολικά, χιλιάδες πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των εντολών του, πριν αναλάβει τη νέα του θέση.

Όμως, η φήμη του Σεργκέι Σουροβίκιν δεν χτίστηκε μόνο στα πεδία των μαχών. Ο πρώην επικεφαλής των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων έχει πράγματι ένα ταραχώδες παρελθόν: το 1995 κρίθηκε ένοχος για κλοπή και πώληση όπλων, αλλά η καταδίκη του ακυρώθηκε σύντομα.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1991, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος στη Μόσχα με στόχο την ανατροπή του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Σουροβίκιν, τότε επικεφαλής του πρώτου τάγματος μηχανοκίνητων τουφεκίων της Φρουράς, έστειλε δώδεκα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης για να επιτεθούν στα οδοφράγματα που είχαν τοποθετήσει διαδηλωτές αντίθετοι. πραξικόπημα. Αποτέλεσμα: τρεις νεκροί. Στη συνέχεια πέρασε μερικούς μήνες στη φυλακή, πριν απελευθερωθεί από τον Μπόρις Γέλτσιν με το πρόσχημα ότι απλώς είχε ακολουθήσει μια εντολή.

Ο διορισμός του έγινε σκοπίμως δημόσια από τον Πούτιν, που ήθελε να στείλει μήνυμα στους υπερεθνικιστές που τον πιέζουν εδώ και καιρό για μια «πιο σκληρή γραμμή» απέναντι στη Δύση και την Ουκρανία.

Οι χθεσινές επιθέσεις, που διέταξε ο Μακελάρης, δικαίωσαν την επιλογή και τις  προσδοκίες του δικτάτορα του Κρεμλίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments