Διεθνή

Μετά τους Τούρκους ο Μενέντεζ απειλεί και τους Σαουδάραβες – Θα παγώσει τις πωλήσεις όπλων

Μετά τους Τούρκους ο Μενέντεζ απειλεί και τους Σαουδάραβες – Θα παγώσει τις πωλήσεις όπλων

Πηγή Φωτογραφίας: ABC News- Roll Call

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας αναφέρεται στις έντονες επισημάνσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, ο ισχυρός Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ

Απείλησε να παγώσει τις πωλήσεις όπλων και τη συνεργασία στον τομέα ασφαλείας με τη Σαουδική Αραβία μετά την απόφασή της να στηρίξει τη Ρωσία.

Η δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον με τους Σαουδάραβες συμμάχους της έχει ενταθεί μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ την περασμένη εβδομάδα να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια, κάτι που θεωρήθηκε ώθηση για τη Ρωσία και πλήγμα για την κυβέρνηση Biden μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές.

Χτυπώντας την απόφαση του Mohammed bin Salman να «βοηθήσει τον πόλεμο του Putin μέσω του καρτέλ του ΟΠΕΚ+», ο Menendez είπε ότι «απλώς δεν υπάρχει χώρος να παίξουμε και τις δύο πλευρές αυτής της σύγκρουσης».

«Δεν θα δώσω πράσινο φως σε καμία συνεργασία με το Ριάντ έως ότου το Βασίλειο επανεκτιμήσει τη θέση του σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Φτάνει πια», είπε.

Σημειώνεται ακόμα ότι και άλλος Δημοκρατικός γερουσιαστής και μέλος του Κογκρέσου – οι Richard Blumenthal και Ro Khanna – εξέφρασαν παρόμοια συναισθήματα σε άρθρο γνώμης για το Politico, στο πλαίσιο του οποίου επέκριναν τη Σαουδική Αραβία ότι υπονόμευσε τις προσπάθειες των ΗΠΑ και συνέδραμε το Ρώσο Πρόεδρο στην πραγματοποίηση της εισβολής τους στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments