Διεθνή

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι και drones “καμικάζι” έπληξαν περισσότερες από 40 πόλεις και κωμοπόλεις

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι και drones “καμικάζι” έπληξαν περισσότερες από 40 πόλεις και κωμοπόλεις

Πηγή Φωτογραφίας: αρχειου (reuters)

Η Ρωσία επανέλαβε τη θέση της ότι η Δύση, βοηθώντας την Ουκρανία, έδειξε ότι «είναι άμεσο μέρος στη σύγκρουση» και προειδοποίησε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να πυροδοτήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν περισσότερες από 40 πόλεις και κωμοπόλεις της Ουκρανίας, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη, μετά από ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που χαρακτήρισε την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους από τη Μόσχα «παράνομη» και οι σύμμαχοι της Ουκρανίας διέθεσαν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια

Η Ρωσία επανέλαβε τη θέση της ότι η Δύση, βοηθώντας την Ουκρανία, έδειξε ότι «είναι άμεσο μέρος στη σύγκρουση» και προειδοποίησε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να πυροδοτήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το Κίεβο γνωρίζει καλά ότι ένα τέτοιο βήμα θα σήμαινε εγγυημένη κλιμάκωση στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε την Πέμπτη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε αίτημα ταχείας  ένταξης στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ στα τέλη Σεπτεμβρίου, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε τελετή στη Μόσχα για να ανακηρύξει τέσσερις μερικώς κατεχόμενες περιοχές ως προσαρτημένη ρωσική γη.

Tο τελευταίο 24ωρο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν περισσότερους από 40 οικισμούς, ενώ η αεροπορία της Ουκρανίας πραγματοποίησε 32 πλήγματα σε 25 ρωσικούς στόχους, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο δήμαρχος του λιμανιού του Mykolaiv, Oleksandr Senkevich, δήλωσε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η νότια πόλη “βομβαρδίστηκε μαζικά”.

“Ένα πενταώροφο κτίριο κατοικιών χτυπήθηκε, οι δύο επάνω όροφοι καταστράφηκαν ολοσχερώς, οι υπόλοιποι – κάτω από ερείπια. Οι διασώστες εργάζονται στο σημείο”, είπε.

Ένα ναυπηγικό κέντρο και ένα λιμάνι στον ποταμό Southern Bug στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας, το Mykolaiv έχει υποστεί σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς καθ ‘όλη τη διάρκεια του πολέμου.

Η Ρωσία στόχευσε επίσης έναν οικισμό στην περιοχή της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Κίεβο χρησιμοποιώντας drones νωρίς την Πέμπτη, ανέφερε η διοίκηση της περιοχής στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, Oleksiy Kuleba, είπε με βάση τις προκαταρκτικές πληροφορίες ότι τα χτυπήματα προκλήθηκαν από τα γνωστά ιρανικά “drones καμικάζι”.

Οι κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής χτυπήθηκαν από τα drones, δήλωσε ο Kyrylo Tymoshenko, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι.

Πύραυλοι έπληξαν περισσότερα από 30 πολυώροφα κτίρια και σπίτια, αγωγούς φυσικού αερίου και γραμμές ηλεκτροδότησης στη Νικόπολη και περισσότερες από 2.000 οικογένειες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης του Ντνιπροπετρόβσκ, Βαλέντιν Ρεζνίτσενκο.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι οι επιθέσεις με πυραύλους της Ρωσίας ήταν σημάδι αδυναμίας. «Η Ρωσία στην πραγματικότητα χάνει στο πεδίο της μάχης», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments