Αθλητισμός

Κώστας Φιλιππίδης: Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο κορυφαίος αθλητής του άλματος επί κοντώ

Κώστας Φιλιππίδης: Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο κορυφαίος αθλητής του άλματος επί κοντώ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τη διεθνή του πορεία το μακρινό 2003 και μέχρι το 2022 συμμετείχε σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις

Την απόφασή του να αποσυρθεί ανακοίνωσε στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο «χρυσός» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014 στο Σόποτ και «ασημένιος» λίγα χρόνια αργότερα στο Ευρωπαϊκό κλειστού στο Βελιγράδι, Κώστας Φιλιππίδης.

Ο αθλητής του άλματος επί κοντώ, που για όλη τη διάρκεια της καριέρας του πορεύτηκε δίπλα στον προπονητή Δημήτρη Κυτέα συνομίλησε και με τον τεχνικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, Χρήστο Μελέτογλου.

Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τη διεθνή του πορεία το μακρινό 2003 και μέχρι το 2022 συμμετείχε σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις.

Το χρυσό μετάλλιο στο Σόποτ και το ασημένιο στο Βελιγράδι ήταν αναμφίβολα οι δύο σπουδαιότερες διακρίσεις του, ωστόσο δεν ήταν οι μοναδικές. Η έκτη θέση στους Ολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο, η έβδομη στους Ολυμπιακούς του 2016 και η έκτη το 2011 στο Παγκόσμιο του Νταεγού είναι μόνο ορισμένα από τα επιτεύγματα του κορυφαίου Έλληνα όλων των εποχών στο επί κοντώ.

Χαρακτηριστικό της συνέπειας που επέδειξε όλα αυτά αυτά τα χρόνια είναι οι έξι συμμετοχές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα ανοιχτού και οι ισάριθμες σε Ευρωπαϊκά.

Ο Φιλιππίδης είναι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον ανοιχτό και κλειστό στίβο, με 5,91 μ. και 5,85 μ., αντίστοιχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments