Ελλάδα

Έβρος: 92 μετανάστες προωθήθηκαν εντελώς γυμνοί από την Τουρκία στο ελληνικό έδαφος

Έβρος: 92 μετανάστες προωθήθηκαν εντελώς γυμνοί από την Τουρκία στο ελληνικό έδαφος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο καταγγέλει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο καταγγέλει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον εντοπισμό χθες 92 ατόμων τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Απάνθρωπη εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92 παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί.

Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο. Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε χθες την συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά».

 Ελλάδα: 40 εκατ. στην Ελλάδα στήριξη από την Ελβετία

Χρηματική συνεισφορά ύψους 40 εκατ. ευρώ από την Ελβετία στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης προβλέπει η διμερής Συμφωνία – Πλαίσιο, που υπέγραψε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης και η υπουργός Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ελβετίς Κάριν Κέλερ – Σούτερ. Η συμφωνία, που υπεγράφη στο Λουξεμβούργο, προβλέπει την ενίσχυση, με στόχο να στηριχθούν και να υλοποιηθούν δράσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Ειδικότερα, προβλέπονται δράσεις που αφορούν στην αναβάθμιση δομών φιλοξενίας και των υπηρεσιών ασύλου αλλά και την ενίσχυση αφενός των εθελούσιων επιστροφών στις χώρες προέλευσης, και αφετέρου ενταξιακών δράσεων των αναγνωρισμένων προσφύγων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments