Διεθνή

Μπαχτσελί: Έχουμε δικαίωμα σε Αιγαίο, Κύπρο

Μπαχτσελί: Έχουμε δικαίωμα σε Αιγαίο, Κύπρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Σε μια ακόμα πρόκληση προχώρησε ξανά ο ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί,

Σε μια ακόμα πρόκληση προχώρησε ξανά ο ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λίγες μέρες μετά τις αδιανόητες δηλώσεις του, με τις οποίες χαρακτήριζε τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ως τουρκικά.

Αυτή τη φορά, ο Μπαχτσελί, σε ένα επεκτατικό παραλήρημα, υποστηρίζει πως η Τουρκία έχει δικαιώματα σε Αιγαίο, Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ειδικότερα, ο Μπαχτσελί, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Ικόνιο, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι, ότι: «Στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο- Kαραμπάχ είναι σε ισχύ η νόμιμη και δίκαια δύναμη της Τουρκίας. Δεν αμφισβητείται κανένα δικαίωμα μας. Σε όποιο σημείο υπάρχει πρόβλημα, η Τουρκία είναι εκεί».

Ενόψει των εκλογών στην Τουρκία ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί εξαπέλυσε επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ επανέλαβε τη στήριξή του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι η συμμαχία του κόμματός του με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) είναι πολύ ισχυρή.

H Άγκυρα έχει φουλάρει με στόχο την πολιτική αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος

Οι κινήσεις της Τουρκίας γίνονται προς κάθε κατεύθυνση, αλλά το βάρος των προσπαθειών ρίχνεται εκεί και όπου θεωρεί ότι η Κύπρος δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το όπλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποτρέψει τα τουρκικά σχέδια.

Λίγες ημέρες πριν από τα 39α “γενέθλια” του ψευδοκράτους, στη Σαμαρκάνδη, η Τουρκία θέλει να κάνει το πρώτο βήμα προς την αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος ως ξεχωριστή “κρατική οντότητα” στην Κύπρο. Ήδη η Άγκυρα έχει φουλάρει με στόχο την πολιτική αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος, που θα αποτελέσει το προοίμιο της πλήρους αναγνώρισης. Η ταχύτητα με την οποία κινείται η Τουρκία είναι τέτοια που η Λευκωσία δεν μπορεί να την ακολουθήσει, κάτι που γίνεται παραδεκτό από την κυπριακή κυβέρνηση.

Οι κινήσεις της Τουρκίας γίνονται προς κάθε κατεύθυνση, αλλά το βάρος των προσπαθειών ρίχνεται εκεί και όπου θεωρεί ότι η Κύπρος δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το όπλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποτρέψει τα τουρκικά σχέδια σύμφωνα με το philenews.com. Γι’ αυτό, όπως παραδέχθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, οι κινήσεις της Τουρκίας γίνονται προς τη Βρετανία, το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και άλλες χώρες στις οποίες, η Τουρκία έχει επιρροή. Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, η τουρκική πλευρά κινήθηκε προς τη Βρετανία για να διασφαλίσει συναντήσεις που θα υποδηλούν πολιτική αναβάθμιση. Ανάλογες προσπάθειες γίνονται τόσο προς το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και το Πακιστάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments