Οικονομία

Ξεθωριάζει το «σχέδιο» επέκτασης της τουριστικής σεζόν

Ξεθωριάζει το «σχέδιο» επέκτασης της τουριστικής σεζόν

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Γιατί δυσκολεύει το σχέδιο για επιμήκυνση της σεζόν

Ξεθωριάζει το «σχέδιο» επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν πέραν του Οκτωβρίου – Νοεμβρίου.  Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, δεν είναι απλό το να κατέβει μέσα στον χειμώνα ένα αεροπλάνο σε κάποιο νησί και να πάει ο πελάτης στο ξενοδοχείο για διαμονή. Ένα εποχιακό ξενοδοχείο δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτό τους χειμερινούς μήνες, εάν δεν έχει εξασφαλίσει ικανοποιητικές πληρότητες που θα του καλύπτουν τουλάχιστον το κόστος λειτουργίας. Από την άλλη, οι τουρίστες που θα κινούνται έξω από τα ξενοδοχεία, θα βρίσκουν ανοιχτά εστιατόρια και θα έχουν επιλογές για την ψυχαγωγία – διασκέδασή τους, τη στιγμή μάλιστα που συζητείται ο περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων; Το κυριότερο όμως είναι πως δεν θα υπάρχουν πτήσεις για τις μετακινήσεις τους, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει τελικές συμφωνίες με αρκετά ξενοδοχεία, ώστε να μπορέσει να ανοίξει κάποιος καλοκαιρινός προορισμός και μετά τον Νοέμβριο.

Αυτό που κρατούν οι ξενοδόχοι από την κίνηση του υπουργείου Τουρισμού, είναι ότι μπήκε στο τραπέζι η σκέψη πως η χώρα μπορεί να δουλέψει τουριστικά και άλλους μήνες, πέραν της θερινής τουριστικής περιόδου.

Κικίλιας: Φανταστικός μήνας ο Οκτώβριος για τον ελληνικό τουρισμό

Σε εξαιρετικό μήνα για τον τουρισμό εξελίσσεται ο Οκτώβριος σύμφωνα με τον υπουργό ΤουρισμούΒασίλη Κικίλια, με την πληρότητα να αγγίζει ακόμα και το 100% σε ορισμένες περιοχές για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. «Ο Οκτώβρης είναι ένας φανταστικός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό και θα καταλήξουμε στο τέλος του μήνα στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου να έχουμε σούπερ πληρότητες και στους θερινούς προορισμούς και στους χειμερινούς προορισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχει πληρότητα 90% σε Πήλιο και Μάνη, 100% στην Ορεινή Ναυπακτία ενώ μεγάλη είναι η ζήτηση και στην Ήπειρο. «Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλες πληρότητες από Αμερικανούς και Γάλλους. Τα αεροπλάνα πάνε κι έρχονται» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments