Διεθνή

“Επανασύνδεση” Καβαλιέρε – Πούτιν με κρασιά, βότκες και “γλυκά” γράμματα

“Επανασύνδεση” Καβαλιέρε – Πούτιν με κρασιά, βότκες και “γλυκά” γράμματα

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Εκπρόσωπος του κόμματος έσπευσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, υποστηρίζοντας πως ο Καβαλιέρε αναφερόταν σε παλαιότερη ιστορία

 Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε την Τρίτη ότι ήταν ξανά σε επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και πρόσφατα αντάλλαξε «γλυκά γράμματα» μαζί του, σύμφωνα με ηχητικό που δημοσίευσε ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Μπερλουσκόνι, 86, συχνά καυχιόταν για τη φιλία του με τον Πούτιν μέχρι την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και προκάλεσε θύελλα τον περασμένο μήνα, όταν είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος εξωθήθηκε στον πόλεμο και ήθελε να βάλει ” αξιοπρεπείς ανθρώπους ” επικεφαλής του Κιέβου.

«Έχω ξανά έρθει σε επαφή με τον Πούτιν, αρκετά, με την έννοια ότι για τα γενέθλιά μου. μου έστειλε 20 μπουκάλια βότκα και ένα πολύ γλυκό γράμμα», είπε ο Μπερλουσκόνι στους βουλευτές της Κάτω Βουλής του, σύμφωνα με το ηχητικό που δημοσίευσε το πρακτορείο LaPresse.

«Του απάντησα με μερικά μπουκάλια Λαμπρούσκο (κρασί) και ένα εξίσου γλυκό γράμμα», είπε ο Μπερλουσκόνι, του οποίου τα γενέθλια ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες νωρίτερα από του Ρώσου προέδρου, που έκλεισε τα 70.

Πρόσθεσε ότι είναι εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά δεν μπορούσε να πει την αληθινή γνώμη του, γιατί «αν βγει στον Τύπο θα γίνει καταστροφή».

Τα σχόλια έρχονται καθώς ο Μπερλουσκόνι διαπραγματεύεται θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο σε μια νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου στην Ιταλία που έφεραν νίκη στη δεξιά συμμαχία υπό την ηγεσία της Τζόρτζια Μελόνι, η οποία αναμένεται να διοριστεί πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα.

Ένας εκπρόσωπος του κόμματος αρνήθηκε ότι ο Μπερλουσκόνι είχε ξανά επαφή με τον Πούτιν, λέγοντας ότι έλεγε στους βουλευτές του «μια παλιά ιστορία που αναφερόταν σε ένα επεισόδιο πριν από πολλά χρόνια».

Η Forza Italia εξέδωσε αργότερα μια δήλωση λέγοντας ότι η θέση του Μπερλουσκόνι και του κόμματος για τον πόλεμο ήταν «σύμφωνη με τη θέση της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών» και «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ασάφειας και δεν υπήρξε ποτέ».

Οι σχέσεις μεταξύ του δεξιού συνασπισμού της Ιταλίας και της Ρωσίας παρακολουθούνται στενά. Ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της Λέγκας κατά των μεταναστών, έχει επαινέσει συχνά τον Πούτιν και συνήθιζε να φορά ένα μπλουζάκι με το πρόσωπο του Ρώσου ηγέτη.

Την Τρίτη, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κάτω Βουλής Λορέντζο Φοντάνα, πολιτικός της Λέγκας, προειδοποίησε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση για τις συνέπειες των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Θα μπορούσαν να γίνουν μπούμερανγκ και θα βρεθούμε σε μεγάλη δυσκολία», είπε στην εκπομπή Porta a Porta.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments