Οικονομία

Καλάθι του νοικοκυριού: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη λίστα των προϊόντων

Καλάθι του νοικοκυριού: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη λίστα των προϊόντων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη λίστα των προϊόντων για το «καλάθι» του νοικοκυριού φέρνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη λίστα των προϊόντων για το «καλάθι» του νοικοκυριού φέρνει το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό γιατί στη λίστα προστίθενται αλεύρι  και όσπρια. Μάλιστα, η σχετική διάταξη, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει βαριά πρόστιμα σε όσα σούπερ μάρκετ δεν στέλνουν τη λίστα των προϊόντων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή θα κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας. Η τελευταία κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια μιας και δεν είναι εφικτό, όπως έλεγαν πηγές απ’ το υπουργείο Ανάπτυξης, να είναι έτοιμη ώστε να ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου για τα επιχειρηματικά πάρκα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως για τη νομοθετική ρύθμιση θα ζητηθεί και η άποψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ωστόσο, στο παρά πέντε και σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, τα προϊόντα στο καλάθι της νοικοκυράς αλλάζουν. Συγκεκριμένα, το εμφιαλωμένο νερό και τα αναψυκτικά φεύγουν από το καλάθι ενώ τη θέση τους παίρνουν τα όσπρια και το αλεύρι.

Στο e-katanalotis θα αναρτηθούν οι τιμές των προϊόντων

Το “καλάθι του νοικοκυριού” θα δηλωθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα αναρτηθεί στην εφαρμογή e-katanalotis ώστε να το γνωρίζουν όλοι οι καταναλωτές και προφανώς τα ίδια τα σούπερ μάρκετ θα κάνουν και τις δικές τους προωθητικές ενέργειες. Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα παραμένουν στο «καλάθι» για διάστημα 7 ή 15 ημερών – το μελετούμε – και καθ’ όλο αυτό το διάστημα σούπερ μάρκετ και βιομηχανία θα πρέπει να έχουν διασφαλίσει τις απαιτούμενες ποσότητες για να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Ως βάση για την διαμόρφωση των τιμών στο “καλάθι” λαμβάνονται οι τιμές της 5ης Οκτωβρίου, ημέρας κατά την οποία είχαμε ως Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τη συνάντησή μας με τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου και των σούπερ μάρκετ. ‘Αρα, δεν μπορεί να αυξήσει κάποιος τις τιμές των προϊόντων τώρα για να διαμορφώσει το “καλάθι”. Θα ισχύει η τιμή εκείνης της ημέρας».

«Πιστεύω ότι η ιδέα για το “καλάθι” θα πάει πάρα πολύ καλά και θέλω να ευχαριστήσω τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και την βιομηχανία τροφίμων που την υποστηρίζουν ένθερμα και έχουν δεσμευτεί να κάνουν το ανθρωπίνως δυνατό για να επιτύχει» τονίζει ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments