Τεχνολογία

Ύστερα από 25 χρόνια η Google άλλαξε το εικονίδιο της εμβληματικής εφαρμογής

Ύστερα από 25 χρόνια η Google άλλαξε το εικονίδιο της εμβληματικής εφαρμογής

Πηγή Φωτογραφίας: Android Authority- Αρχείου

Η Google έχει προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε σχεδιαστική επικαιροποίηση των περισσότερων εφαρμογών της

Σε σημαντική αλλαγή στο εμβληματικό εικονίδιό της για τα μηνύματα (messages) προχώρησε χωρίς πολλή φασαρία η Google. Πολλοί θεωρούσαν ότι το εικονίδιο ήταν σχεδιαστικά παρωχημένο, και η αμερικανική εταιρεία προχώρησε τις προηγούμενες ώρες σε αλλαγή του μετά από πολλά χρόνια.

Η εφαρμογή αυτή είναι καίριας σημασίας για τη Google, καθώς είναι το μέσο για τη νέα γενιά ανταλλαγής μηνυμάτων (RCS – Rich Communication Service), η οποία ενσωματώνει βελτιωμένες διαδραστικές λειτουργίες στην επικοινωνία στην πλατφόρμα Android. Το νέο εικονίδιο κρίνεται ότι σηματοδοτεί τη νέα εποχή.

Τα μηνύματα RCS μεταφέρουν πλούσιο κείμενο και πολυμέσα στα Android κινητά, ενώ αποστέλλονται και ως SMS όταν δεν έχουμε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι η Google έχει προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε σχεδιαστική επικαιροποίηση των περισσότερων εφαρμογών της (εξαιρούμενων εφαρμογών όπως το ΥοuTube ή το Google Docs).Tο νέο εικονίδιο θα το δείτε στα Android κινητά σας (αν έχετε την εφαρμογή εγκατεστημένη βέβαια) και στο ψηφιακό κατάστημα της Google Google Play. Αμέσως μετά σειρά για αλλαγή παίρνουν και τα εικονίδια για τις επαφές και το τηλέφωνο, με ανάλογη σχεδιαστική γραμμή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments