Διεθνή

Βρετανία παραίτηση: Ξεκινά η κούρσα για την ηγεσία – Τρεις προσελκύουν από νωρίς υποστήριξη

Βρετανία παραίτηση: Ξεκινά η κούρσα για την ηγεσία – Τρεις προσελκύουν από νωρίς υποστήριξη

Πηγή Φωτογραφίας: urlughistorical/time out

Σε ποιους έχουν ξεκινήσει ήδη να δηλώνουν υποστήριξη

Με μια λιτή δήλωση έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ η Λιζ Τρας ανακοίνωσε την παραίτησή της από την πρωθυπουργία της Βρετανίας. H ίδια τόνισε πως ανέλαβε τα καθήκοντά της σε μια εποχή «μεγάλης οικονομικής και διεθνούς αστάθειας». «Δεν μπορώ να εκπληρώσω την εντολή για την οποία εξελέγην από τα μέλη των Τόρις και παρατούμαι», τόνισε.

Σημειώνεται πως χτες εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους στη Βουλή, σε ψηφοφορία που έφεραν οι Εργατικοί για την αμφιλεγόμενη μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking) προκειμένου να εξορύσσεται σχιστολιθικό φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση έδωσε εντολή πειθαρχίας σαν να ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι βουλευτές έχουν αρχίσει να δηλώνουν την υποστήριξή τους στους Σούνακ, Τζόνσον, Πένυ Μόρνταντ

Αφού πέρασε την πρωθυπουργία της Λιζ Τρας διατηρώντας εξαιρετικά χαμηλό προφίλ, ο Ρίσι Σούνακ επέστρεψε σταθερά στη σκηνή σήμερα το πρωί, με αρκετούς βουλευτές να δηλώνουν την υποστήριξή τους σε μια συντονισμένη ώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες το βράδυ.

Η βαθύτερη έκκληση του Σουνάκ προς τους βουλευτές είναι η υπόσχεσή του για άφεση: αν πιστεύετε ότι η αποστροφή των ψηφοφόρων για τον Μπόρις Τζόνσον ξεπερνιέται για όλα όσα έχουν συμβεί έκτοτε, ο Σουνάκ σας επιτρέπει να γυρίσετε το ρολόι προς τα πίσω, αλλά όχι πολύ μακριά.

Ενώ ο Σουνάκ κερδίζει τους άλλους εύλογους υποψηφίους, εκτός από τον Τζόνσον, στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις για τα μέλη, είναι εύκολο να δεις τον σκληροπυρηνικό του πρώην πρωθυπουργού να συσπειρώνεται γύρω από την Πένυ Μόρνταντ.

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του δημοφιλέστατου μεταξύ της κοινοβουλευτικής ομάδας και της βάσης του κόμματος Υπουργού Άμυνας, Μπεν Γουάλας. Επίσης, δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει κάποια υποψήφια που θα προωθηθεί από την πιο δεξιά πτέρυγα του κόμματος μεταξύ των Σουέλα Μπράβερμαν και Κέμι Μπέιντενοκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments