Πολιτική

Δένδιας: Αστείο να μας κατηγορεί η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις

Δένδιας: Αστείο να μας κατηγορεί η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

"Δεν έχω ακούσει κάτι πιο γελοίο από το ότι η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί και απειλεί την Τουρκία" σημείωσε ο κ. Δένδιας

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Ο κ. Δένδιας μίλησε μεταξύ άλλων και στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ουκρανία, εκεί όπου έζησε τον τρόμο της πυραυλικής επίθεσης που δέχθηκε το Κίεβο. Παράλληλα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναφέρθηκε συνολικά στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο στα εθνικά ζητήματα.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε πως στο Κίεβο έπεσαν επτά πύραυλοι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, εκ των οποίων καταρρίφθηκαν οι τέσσερις. Όπως εξήγησε, έπεσαν στην πάνω πλευρά του ποταμού που διαρρέει την πόλη ενώ εκείνος και ο Ουκρανός ομόλογός του, Ντμίτρο Κουλέμπα, ήταν στην κάτω. «Μου υποσχέθηκαν από την Ουκρανία ότι θα μου στείλουν κομμάτι από τον πύραυλο, να τον έχουμε ενθύμιο στο υπουργείο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας.

Για τα ελληνοτουρκικά

«Δεν έχω ακούσει κάτι πιο γελοίο από το ότι η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί και απειλεί την Τουρκία. Εμείς δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να επαναλαμβάνουμε τις προκλήσεις και τις ύβρεις των Τούρκων σε βάρος μας. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας υπουργός ή αξιωματούχος που να έχει εκτοξεύσει απειλές και ύβρεις σε βάρος της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το Τουρκολυβικό μνημόνιο, ο κ. Δένδιας υποστήριξε πως η Άγκυρα με την προσπάθεια επιβολής αυτής της συμφωνίας «ανατρέχει σε μια νοοτροπία «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής»». «Η Τουρκία δεν μπορεί να φτιάξει δικούς της κανόνες για τη δημιουργία ζωνών στη θάλασσα», είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ζωνών με την Ιταλία και την Αλβανία υποστήριξε πως τα θέματα έχουν παρουσιάσει πρόοδο και βρίσκονται σε πολύ καλύτερο σημείο από ότι ήταν πριν από ένα τρίμηνο.

RND: «Να δείξουν κόκκινη κάρτα στον Ερντογάν!»

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν εξελίσσεται σε ολοένα μεγαλύτερο κίνδυνο για την ειρήνη στην Ευρώπη. Η ΕΕ θα πρέπει να επιτέλους να του δείξει τα όριά του. Και η Γερμανία όμως μπορεί να κάνει κάτι», σημειώνει το Δημοσιογραφικό Δίκτυο Γερμανία RND παραθέτοντας σχόλιο με τίτλο «Να δείξουν κόκκινη κάρτα στον Ερντογάν!».

Το RND σημειώνει: «Την ώρα που ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει τον βάναυσο πόλεμο στην Ουκρανία με επιθέσεις στον άμαχο πληθυσμό, ο τούρκος πρόεδρος απειλεί σχεδόν καθημερινά τη γείτονά του και εταίρο στο ΝΑΤΟ Ελλάδα με σύνθημα “θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”. Ο Αμερικανός στρατιωτικός ιστορικός και ειδικός σε ζητήματα Τουρκίας Ράιαν Τζινγκέρας παρατηρεί ότι μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας “δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και πιθανή”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments