Οικονομία

Καλάθι του νοικοκυριού: Στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί – Κάθε πότε θα αλλάζει

Καλάθι του νοικοκυριού: Στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί – Κάθε πότε θα αλλάζει

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το καλάθι του νοικοκυριού

Στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το καλάθι του νοικοκυριού, θα διατηρείται για επτά μέρες και θα αλλάζει κάθε Τετάρτη. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σήμερα το πρωί στο Open, ενώ υπογράμμισε ότι το υπουργείο δέχεται, εκτός από την υποχρεωτική εφαρμογή του καλαθιού για τις μεγάλες αλυσίδες (είναι γύρω στις 15-17 αλυσίδες), να συμμετάσχουν και μικρότερες αλυσίδες. «Δεχόμαστε να υπάρχει ξεχωριστό καλάθι από οποιαδήποτε άλλη μικρή αλυσίδα αλλά αν το κάνει απλώς θα πρέπει να το τηρήσει» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας» σχολίασε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση εάν θα έχει προλάβει η Επιτροπή να γνωμοδοτήσει τις επόμενες επτά ημέρες, καθώς, όπως είπε, η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση εντός της προσεχούς εβδομάδας. Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι δεν υπάρχει περιορισμός εάν τα προϊόντα που θα βάλει κάθε επιχείρηση στο καλάθι θα είναι επώνυμα ή ιδιωτικής ετικέτας «σκοπός είναι να υπάρξει συγκράτηση και μειωμένες τιμές».

Στο e-katanalotis θα αναρτηθούν οι τιμές των προϊόντων

Το “καλάθι του νοικοκυριού” θα δηλωθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα αναρτηθεί στην εφαρμογή e-katanalotis ώστε να το γνωρίζουν όλοι οι καταναλωτές και προφανώς τα ίδια τα σούπερ μάρκετ θα κάνουν και τις δικές τους προωθητικές ενέργειες. Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα παραμένουν στο «καλάθι» για διάστημα 7 ή 15 ημερών – το μελετούμε – και καθ’ όλο αυτό το διάστημα σούπερ μάρκετ και βιομηχανία θα πρέπει να έχουν διασφαλίσει τις απαιτούμενες ποσότητες για να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Ως βάση για την διαμόρφωση των τιμών στο “καλάθι” λαμβάνονται οι τιμές της 5ης Οκτωβρίου, ημέρας κατά την οποία είχαμε ως Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τη συνάντησή μας με τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου και των σούπερ μάρκετ. ‘Αρα, δεν μπορεί να αυξήσει κάποιος τις τιμές των προϊόντων τώρα για να διαμορφώσει το “καλάθι”. Θα ισχύει η τιμή εκείνης της ημέρας».

«Πιστεύω ότι η ιδέα για το “καλάθι” θα πάει πάρα πολύ καλά και θέλω να ευχαριστήσω τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και την βιομηχανία τροφίμων που την υποστηρίζουν ένθερμα και έχουν δεσμευτεί να κάνουν το ανθρωπίνως δυνατό για να επιτύχει» τονίζει ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments