Οικονομία

Σταϊκούρας: Στηρίζουμε την αγορά ακινήτων

Σταϊκούρας: Στηρίζουμε την αγορά ακινήτων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κλάδο των ακινήτων μέσα από μόνιμες μειώσεις φόρων, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κλάδο των ακινήτων μέσα από μόνιμες μειώσεις φόρων, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα του 23ου συνεδρίου της Prodexpo για τον κλάδο της ακίνητης περιουσίας.

Η ανάπτυξη της αγοράς των ακινήτων μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικά, σταθερά και σε μακροχρόνια βάση έσοδα για το Δημόσιο και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτή, να μειώσει το ύψος του δημοσίου χρέους και να συνεισφέρει καθοριστικά στην αναπτυξιακή δυναμική των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι νέες προκλήσεις της αγοράς μετά την οικονομική κρίση

Σύμφωνα με τον υπουργό, πλέον η αγορά βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, αφού, έχοντας αφήσει οριστικά πίσω μία δεκαετία οικονομικής κρίσης, καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, με κυριότερη, φυσικά τη σημαντική αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και κατ’ επέκταση του κόστους κατασκευής εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Παράλληλα, είπε ότι η αναζήτηση και η στελέχωση της αγοράς με εξειδικευμένο τεχνικό και εργατικό δυναμικό, καθώς και η ανάγκη για άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από τις διαδοχικές κρίσεις αλλά και από τη μετάβαση σε μία πιο πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, αναμένεται να καθορίσουν την εικόνα του κατασκευαστικού κλάδου τα επόμενα έτη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, από την πλευρά της κυβέρνησης είμαστε αποφασισμένοι, παρά τα εμπόδια, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κλάδο μέσα από μόνιμες μειώσεις φόρων, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις, εκμεταλλευόμενοι και τους σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Ενώ, από την πλευρά τους οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του κλάδου καλούνται να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τη στήριξη που τους παρέχει το κράτος, να επιδείξουν προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα και να επενδύσουν πάνω στο ανθρώπινο κεφάλαιο.

Σταϊκούρας: Ο κλάδος των ακινήτων ζημιώθηκε σημαντικά κατά την οικονομική κρίση λόγω της υπερφορολόγησης

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ο κλάδος των ακινήτων ζημιώθηκε σημαντικά κατά την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, εξαιτίας και της υπερφορολόγησης των περασμένων ετών. Κάτι που αποτυπώθηκε στη δραματική πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας σε εκείνη την περίοδο, με την κατασκευή των νέων ακινήτων να σημειώνει διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments