Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles επεκτείνεται με μεγαλύτερη ατζέντα

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles επεκτείνεται με μεγαλύτερη ατζέντα

Πηγή Φωτογραφίας: Jana Cruder

Θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles (Los Angeles Greek Film Festival – LAGFF), το ετήσιο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στην καρδιά του Los Angeles που εδώ και 16 χρόνια παρουσιάζει νέα έργα Ελλήνων κινηματογραφιστών παγκοσμίως, πρόκειται να επεκτείνει την αποστολή του και το εύρος δράσης του από τις αρχές του 2023 με μια φιλόδοξη ατζέντα στο πλαίσιο του προγράμματος «Global Greek Film Initiative» (GGFI).

First things first

Το GGFI σχεδιάστηκε στρατηγικά από την ομάδα του LAGFF με σκοπό τη δημιουργία μιας σειράς νέων ετήσιων προγραμμάτων για την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας, ΗΠΑ και Ελλήνων της Διασποράς, την αύξηση ευκαιριών απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ στοχεύει να γίνει το hub της Βόρειας Αμερικής για ελληνικά κινηματογραφικά προγράμματα και πρωτοβουλίες παγκοσμίως.

View this post on Instagram

A post shared by The Global Greek Film Initiative (@theglobalgreekfilminitiative)

Power to the people

Οι ιδρυτές του, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων (Dignitaries), αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood, όπως ο πρώην Πρόεδρος και επικεφαλής στούντιο στην 20th Century Fox και την Paramount Jim Gianopoulos, η συγγραφέας και ηθοποιός Nia Vardalos, ο τηλεοπτικός σκηνοθέτης-παραγωγός Greg Yaitanes, ο ηθοποιός, σεναριογράφος και ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, καθώς και από ανερχόμενους επαγγελματίες του Hollywood που εκπροσωπούν τις νέες γενιές Ελληνοαμερικανών στον κλάδο του entertainment business.

Η Lia Bozonelis, ελληνοαμερικανίδα συγγραφέας, παραγωγός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF, η οποία συνέλαβε την ιδέα ενός πολυεπίπεδου προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δήλωσε ότι «η Ελλάδα βιώνει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία διεθνούς παραγωγής που κέρδισε με κόπο. Με το συνδυασμό γνώσεων και εμπειρίας μαζί με την αποστολή και τους πόρους του οργανισμού μας, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει κέντρο παραγωγής ταινιών και παγκόσμια βάση για την ανάδειξη νέων ταλέντων».

«Η μακροπρόθεσμη επιτυχία απαιτεί να προσαρμόζεσαι, να αλλάζεις και να είσαι relevant κάθε μέρα», δήλωσε ο Άρης Κατωπόδης, Διευθυντής του LAGFF. «Οι αλλαγές είναι καλές. Σε ευρύτερο πλαίσιο, το GGFI αντιπροσωπεύει την αυξανόμενη επιρροή της Ελληνικής Διασποράς στην Ελλάδα, ειδικά σε μια εποχή που η Ελλάδα γίνεται σημαντικός κόμβος κινηματογραφικής παραγωγής στη Νότια Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον Πάνο Κουάνη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), «σε λιγότερο από πέντε χρόνια, η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για γυρίσματα όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως. Ειδικά το 2021 γυρίστηκαν στην Ελλάδα περισσότερες από 10 παραγωγές υψηλού budget για τις Amazon, Netflix, Paramount Studios, Apple TV, Millennium Films, λόγω του πολύ ανταγωνιστικού επενδυτικού και φορολογικού κινήτρου που παρέχεται».

«Η ξαφνική εισροή αμερικανικής και διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής στην Ελλάδα προκάλεσε την επείγουσα ανάγκη για βιώσιμη βιομηχανική υποδομή και καλά εκπαιδευμένα συνεργεία», πρόσθεσε ο Έρση Δάνου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και συνιδρύτρια του LAGFF. «Η πρωτοβουλία GGFI έρχεται για να συμβάλειστις προσπάθειες προσφέροντας workshops, μαθήματα κατάρτισης και υποτροφίες».

Good to know

Η Νία Βαρντάλος, μέλος του GGFI ένθερμη υποστηρίκτρια εδώ και χρόνια του LAGFF, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της: «Έχοντας μόλις ολοκληρώσει μια απίστευτα υπέροχη εμπειρία σκηνοθετώντας το My Big Fat Greek Wedding 3 που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, μπορώ να πω μετά βεβαιότητας… στην επόμενη ταινία σας… go Greek!»

«Ως Έλληνας πολίτης έχω ονειρευτεί να γυρίσω σειρά σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Πλούσια σε τοπία και λουσμένη στο πιο εκπληκτικό φως, τα νησιά και η ηπειρωτική Ελλάδα προσφέρουν ατελείωτα σκηνικά για να εμπλουτίσουν την αφήγηση μας», εκμυστηρεύτηκε ο Greg Yaitanes τηλεοπτικός σκηνοθέτης και παραγωγός (House of the Dragon), μέλος επίσης του GGFI.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments