Διεθνή

Βρετανία: Αναβάλλεται η ανακοίνωση του σχεδίου προϋπολογισμού

Βρετανία: Αναβάλλεται η ανακοίνωση του σχεδίου προϋπολογισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η ανακοίνωση του δημοσιονομικού σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 31 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση του σχεδίου προϋπολογισμού της βρετανικής κυβέρνησης θα καθυστερήσει για τις 17 Νοεμβρίου για να αντικατοπτρίζει “τις πιο ακριβείς δυνατές οικονομικές προβλέψεις”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, σημειώνοντας ότι θα δείχνει μείωση του χρέους μεσοπρόθεσμα.

Η ανακοίνωση του δημοσιονομικού σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 31 Οκτωβρίου.

“Η υπ’αριθμόν 1 προτεραιότητά μας είναι η οικονομική σταθερότητα και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια χώρα που καλύπτει τις δαπάνες της και για τον λόγο αυτόν, το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο είναι εξαιρετικά σημαντικό”, σημείωσε ο Χαντ.

Παράλληλα και η Ντάουνινγκ Στριτ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η νέα κυβέρνηση ανέβαλε σήμερα κατά δύο εβδομάδες την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού, που έχει κυρίως στόχο να καθησυχάσει τις αγορές για την μακροπρόθεσμη σταθερότητα των δημοσιονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο νέος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ “κατέληξαν στην ημερομηνία της 17ης Νοεμβρίου” για να ανακοινώσουν τα πολυαναμενόμενα μέτρα τους, μετά το φιάσκο του “μίνι-προϋπολογισμού” της προηγούμενης κυβέρνησης της Βρετανίας υπό την Λιζ Τρας.

Ανάσες για τις αγορές μετά την εκλογή Σούνακ

Κάτι φαίνεται να «πάλλει» εκ νέου στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την ανάδειξη του Ρίσι Σούνακ στην ηγεσία των Τόρηδων και, συμμετρικά, της Κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Εξάλλου, η οικονομία και η διαφύλαξη της εσωκομματικής ενότητας φαίνεται να είναι τα δύο κρίσιμα πεδία, τα δύο επίδικα ζητήματα της θητείας Σούνακ που μόλις άρχισε.

Ο νέος Πρωθυπουργός, ο οποίος μόλις διορίστηκε από τον βασιλιά Κάρολο Γ’, σχημάτισε την Κυβέρνησή του με τα πρώτες θετικές ενδείξεις να φαίνονται στον ορίζοντα.

Προτεραιότητά του είναι η αποκατάσταση της «οικονομικής σταθερότητας». Στην πρώτη του ομιλία στην Ντάουνινγκ Στριτ, τόνισε, εξάλλου, την επικείμενη λήψη δύσκολων μέτρων, ιδιαίτερα για σε σχέση με το δημόσιο χρέος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments