Διεθνή

Το νέο έργο εξόρυξης λιθίου της Imerys θα συμβάλει για την μετάβαση πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη

Το νέο έργο εξόρυξης λιθίου της Imerys θα συμβάλει για την μετάβαση πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: innovationnewsnetwork.com- Le Monde

Η Imerys, μια παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία σε εξειδικευμένες λύσεις που βασίζονται σε ορυκτά, ανακοίνωσε την έναρξη ενός έργου ορόσημο εξόρυξης λιθίου στο Beauvoir. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, θα συμβάλει στις γαλλικές και ευρωπαϊκές φιλοδοξίες για την ενεργειακή μετάβαση

Το έργο θα αυξήσει τη βιομηχανική κυριαρχία της Ευρώπης σε μια εποχή που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και μπαταριών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το εισαγόμενο λίθιο.

Ο Alessandro Dazza, Διευθύνων Σύμβουλος της Imerys, δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από τις δυνατότητες του έργου μας για το λίθιο και πολύ περήφανος για τη δουλειά που έγινε από τις ομάδες τους τελευταίους 18 μήνες για την ανάπτυξή του. Με την επιτυχή ολοκλήρωση, το έργο Emili θα παρέχει μια βιώσιμη, ανταγωνιστική, εγχώρια πηγή προμήθειας λιθίου για τις γαλλικές και ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες και θα συνεισφέρει σημαντικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ενεργειακής μετάβασης.

«Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η Imerys θα συνεργαστεί με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, από τις τοπικές κοινωνίες έως τους φορείς πολιτικής. Αυτό το έργο μπορεί να αλλάξει πραγματικά το παιχνίδι για την Imerys.”

Ασφαλείς

Το έργο εξόρυξης λιθίου είναι μια άμεση απάντηση στις προκλήσεις που εισήγαγε η ενεργειακή μετάβαση. Προσφέρει μια μακροπρόθεσμη λύση που αντιμετωπίζει τους στόχους της Ευρώπης για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, ενώ παράλληλα αυξάνει τη γαλλική και ευρωπαϊκή κυριαρχία μειώνοντας την εξάρτηση από τις εισαγωγές.

Το λίθιο – βασική πρώτη ύλη και συστατικό για τις μπαταρίες Li-ion – αναγνωρίστηκε ως κρίσιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2020. Η κατανάλωσή του αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά τα επόμενα χρόνια.

Με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις τους για την τοπική βιοποικιλότητα, η Imerys σκοπεύει να προωθήσει ένα έργο που σέβεται το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Έχουν δεσμευτεί να αναπτύξουν το έργο σύμφωνα με τα πρότυπα IRMA.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός του έργου αναπτύσσεται με τοπικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, προκειμένου να επινοηθεί ένα υπεύθυνο βιομηχανικό έργο.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές και βιομηχανικές πιλοτικές φάσεις, η παραγωγή και η εμπορευματοποίηση αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη πενταετία. Αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας και ένα διεθνές κέντρο αριστείας για την εξόρυξη λιθίου από σκληρά πετρώματα στην περιοχή Auvergne Rhône-Alpes.

Ο Roland Lescure, Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας, δήλωσε: «Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου ορυχείου λιθίου στη Γαλλία είναι ένα ιστορικό βήμα για τη βιομηχανία της χώρας. Η παραγωγή λιθίου της Imerys θα καλύψει περισσότερο από το ένα τέταρτο των μελλοντικών αναγκών των γαλλικών γιγα εργοστασίων, με σημαντικά μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με τους μη ευρωπαίους ανταγωνιστές, χάρη στην ηλεκτρική ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα της χώρας μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments