Διεθνή

Ουκρανία: Δεύτερη γραμμή άμυνας σκοτώνει τους Ρώσους λιποτάκτες της πρώτης

Ουκρανία: Δεύτερη γραμμή άμυνας σκοτώνει τους Ρώσους λιποτάκτες της πρώτης

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Η Ρωσία «δημιουργεί δεύτερη γραμμή στρατευμάτων πίσω από τη γραμμή του μετώπου για να Πυροβολήσει όποιον δραπετεύει από τη μάχη», σύμφωνα με τηλεφωνική υποκλοπή που δημοσίευσε η Ουκρανία

Η Ρωσία φέρεται να δημιουργεί μια δεύτερη γραμμή στρατευμάτων πίσω από την πρώτη γραμμή του μετώπου για να εξολοθρεύσει κάθε Ρώσο στρατιώτη που τρέπεται σε φυγή από τη μάχη, σύμφωνα με αυτό που οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας ισχυρίζονται ότι είναι προϊόν τηλεφωνικής υποκλοπής.

Το πεντάλεπτο ηχητικό απόσπασμα, που κυκλοφόρησε από την υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, φαίνεται να αποτυπώνει τις εσωτερικές ρήξεις μεταξύ των ανδρών του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την εισβολή τους στην Ουκρανία, με ορισμένους προφανώς να αναγκάζονται να πυροβολήσουν τους λιποτάκτες.

Στο ηχητικό, όπου συνομιλεί ένας Ρώσος στρατιώτης με τη σύζυγό του, ο άνδρας περιγράφει πώς ο διοικητής του τον διέταξε να «εξαφανίσει» κάθε Ρώσο στρατιώτη που τρέπεται σε φυγή από την πρώτη γραμμή.

Ο Ρώσος στρατιώτης είπε ότι νεοσύλλεκτοι, πολλοί από τους οποίους είναι πρώην κρατούμενοι, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και η μονάδα του έχει τοποθετηθεί σε δεύτερη γραμμή για να πυροβολεί όποιον προσπαθεί να τραπεί σε φυγή. 

Στο προφανώς υποκλαπέν τηλεφώνημα, ο Ρώσος στρατιώτης λέει στη σύζυγό του: «Μας μετέφεραν πίσω στη δεύτερη γραμμή, υπάρχουν πυροβολισμοί κάπου μπροστά μας, αλλά προς το παρόν είμαστε πίσω στα χαρακώματα.Έφεραν τους κρατούμενους εδώ από τη φυλακή, αλλά τους οδήγησαν κάπου στο μέτωπο. Και καθόμαστε εδώ ως απόσπασμα που εμποδίζει την υποχώρηση».

και προσθέτει:«Αν κάποιος τρέξει πίσω, τον πυροβολούμε».

Η γυναίκα του απαντά: «Τι εφιάλτης».

Ο Ρώσος στρατιώτης συνέχισε: «Έτσι το έχουμε ρυθμίσει. Καθόμαστε στη δεύτερη γραμμή, φυλάγοντας την πρώτη. Πίσω μας, υπάρχει μια άλλη γραμμή. Αν πας με αυτόν τον τρόπο, επίσης δεν θα τα καταφέρεις. Άρα είναι αδύνατο να ξεφύγεις. Πυροβολούμε τους δικούς μας. Αν κάποιος πάει να φύγει, πρέπει να τον εξαφανίσεις».

Δεν είναι σαφές πού εδρεύει ο Ρώσος στρατιώτης, αλλά περιέγραψε τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης όπου αγωνιζόταν να βρει φαγητό ή να ζεσταθεί.

Υπάρχουν παράπονα μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών για ελλείψεις εξοπλισμού, κακές συνθήκες διαβίωσης και ελάχιστη εκπαίδευση για νεοσύλλεκτους. 

Από τότε που ο Πούτιν ανακοίνωσε την κινητοποίηση 300.000 Ρώσων στις 21 Σεπτεμβρίου, τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όσοι κλήθηκαν έχουν περιγράψει μια ζοφερή εικόνα μιας τυχαίας και χαοτικής προσπάθειας να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους άνδρες και να τους προωθήσουν γρήγορα στην πρώτη γραμμή, ανεξαρτήτως δεξιοτήτων, εκπαίδευσης και εξοπλισμού.

Οι διαμαρτυρίες στρατολόγησης καταπνίγηκαν σκληρά και δεκάδες χιλιάδες άνδρες έφυγαν από τη Ρωσία σε γειτονικές χώρες για να αποφύγουν την επιστράτευση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναγνώρισε την Τετάρτη ότι υπάρχουν προβλήματα με εξοπλισμό για τους κληρωτούς, αλλά «τα μέτρα που ελήφθησαν για να διορθωθεί η κατάσταση έχουν ήδη αποδώσει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα».

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πολλαπλούς θανάτους εφέδρων στην Ουκρανία, με τους συγγενείς τους να λένε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι είχαν λάβει πολύ λίγη εκπαίδευση.

Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο γιατί πολλοί έφεδροι πέθαναν στην Ουκρανία μόνο τρεις εβδομάδες μετά την κλήση, ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η εκπαίδευση μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον από 10 ημέρες και έως και 25.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Πάβελ Λούζιν είπε ότι η Ρωσία δεν είναι σε θέση να εκπαιδεύσει εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες. «Ο στρατός δεν ήταν έτοιμος για επιστράτευση. Ποτέ δεν προετοιμάστηκε για αυτό», είπε.

Ο Πούτιν έχει υποσχεθεί να ολοκληρώσει την επιστράτευση μέχρι τον Νοέμβριο, όταν έχει προγραμματιστεί το τακτικό φθινοπωρινό σχέδιο. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και ομάδες δικαιωμάτων λένε ότι τα γραφεία στρατολόγησης και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης δεν μπορούν να επεξεργαστούν και τα δύο ταυτόχρονα, προειδοποιώντας ότι η κλήση μπορεί να συνεχιστεί μήνες αργότερα.

Από τα μέσα Οκτωβρίου, έχουν στρατολογηθεί 222.000 έφεδροι, είπε ο Πούτιν. Δεν είναι σαφές εάν θα καταστεί δυνατή η στρατολόγηση άλλων 80.000 στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Για να προσπαθήσει να διευρύνει τη δεξαμενή, το ρωσικό κοινοβούλιο άρει την Τετάρτη την απαγόρευση κινητοποίησης ανδρών που έχουν καταδικαστεί για σοβαρό ποινικό αδίκημα και έχουν αποφυλακιστεί, αλλά οι καταδίκες τους παραμένουν στα βιβλία.

 πηγή: Daily Mail

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments