Διεθνή

Ουκρανία: “Κιτ επιβίωσης” σε ασανσέρ ενάντια στα black out

Ουκρανία: “Κιτ επιβίωσης” σε ασανσέρ ενάντια στα black out

Πηγή Φωτογραφίας: aljazeera

Ένα τυπικό πακέτο περιέχει νερό, ενεργειακές μπάρες και γλυκά, έναν φακό και ένα δοχείο τουαλέτας

Με τα ρωσικά χτυπήματα στην υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας να προκαλούν τον όλεθρο στις εκατοντάδες πολυκατοικίες στο Κίεβο, οι Ουκρανοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και εφηύραν τα λεγόμενα «κιτ επιβίωσης», τα οποία αφήνουν σε ανελκυστήρες σε όλη την πόλη.

Όταν άρχισαν σχεδόν καθημερινά μπλακ άουτ στην πολυκατοικία του στο Κίεβο, ο 63χρονος Τάρας Λογκίνοφ, ήξερε ότι όποιος “κολλήσει” στους ανελκυστήρες του 17 ορόφου κτιρίου θα εκτιμούσε κάποιες βασικές προμήθειες για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τη δοκιμασία.

Ένα τυπικό πακέτο περιέχει νερό, ενεργειακές μπάρες και γλυκά, έναν φακό και ένα δοχείο τουαλέτας. Μια πιο “ενισχυμένη” έκδοση, μπορεί να περιλαμβάνει επιπλέον αντικείμενα, όπως διάλυμα φυσαλίδων για να διασκεδάζουν τα παιδιά ή ένα τετράγωνο αφρού για να κάθονται.

Η ιδέα όπως εξομολογείται δεν είναι δική του αποκλειστικά, αλλά με τη βοήθεια του διαδικτύου τη βελτίωσε, διαβάζοντας αναρτήσεις με συμβουλές για το πώς να επιβιώσεις από το μπλακ άουτ που μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες.

Τοπικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες για τον κίνδυνο χρήσης ανελκυστήρων κατά τη διάρκεια των σειρήνων αεροπορικής επιδρομής, αλλά η επιλογή των σκαλοπατιών δεν είναι βιώσιμη  για πολλούς που πρέπει να ανέβουν 15 ή 20 ορόφους για να φτάσουν στο διαμέρισμά τους.

Οι κάτοικοι είπαν ότι οι τσάντες με τον “εξοπλισμό” βοήθησαν στη μείωση του άγχους τους.

Με πληροφορίες από Reuters

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments