Διεθνή

Σούνακ – φον ντερ Λάιεν: Ουκρανία και κλιματική αλλαγή στην πρώτη επικοινωνία

Σούνακ – φον ντερ Λάιεν: Ουκρανία και κλιματική αλλαγή στην πρώτη επικοινωνία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Τα θέματα της πρώτης συζήτησης του νέου Βρετανού πρωθυπουργού με την επικεφαλής της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Τετάρτη ότι μίλησε με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ και ανυπομονεί να εργαστεί σε θέματα όπως ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και η κλιματική αλλαγή.

Το μπλοκ εργάζεται επίσης για την εξεύρεση κοινών λύσεων στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου για την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία που θα παρέχουν σταθερότητα και προβλεψιμότητα, ανέφερε η φον ντερ Λάιεν σε tweet.

Ο Σούνακ είπε στη φον ντερ Λάιεν ότι προτίμησε να εξερευνήσει μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων για τα τρέχοντα ζητήματα σχετικά με το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ σε ξεχωριστή δήλωση.

Στο μεταξύ, ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει και μία σειρά εσωτερικών προβλημάτων.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει από τον νέο πρωθυπουργό να κατευθύνει τη Βρετανία προς τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και είπε ότι είχε δίκιο να προειδοποιήσει το κοινό για δύσκολες αποφάσεις που έρχονται.

Μιλώντας στο Reuters , η Γκεοργκίεβα χαιρέτισε, όπως είπε, τη σαφήνεια και την εποικοδομητική στάση του Σούνακ που γνώριζε από την εποχή του ως υπουργός Οικονομικών.

Αναμένει να μιλήσει με τον πρόσφατα διορισμένο υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments