Διεθνή

Σούνακ – Σολτς: Συμφώνησαν να διατηρήσουν την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία

Σούνακ – Σολτς: Συμφώνησαν να διατηρήσουν την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Επίσης από τη Ντάουνινγκ Στριτ ανακοινώθηκε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP27 που ξεκινά στην Αίγυπτο τον επόμενο μήνα, προκειμένου να επικεντρωθεί σε σοβαρά εσωτερικά ζητήματα

Ο Γερμανός καγκελάριος πήρε τη σκυτάλη των τηλεφωνικών επαφών με τον νέο Βρετανό πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Σούνακ, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία.

«Ο Πρωθυπουργός και ο Καγκελάριος συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και να διατηρήσουν την πίεση στον (Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ) Πούτιν μέσω αυστηρών κυρώσεων», ανέφερε το γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ , μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Δεν πάει στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP27 ο Σούνακ

Επίσης από τη Ντάουνινγκ Στριτ ανακοινώθηκε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP27 που ξεκινά στην Αίγυπτο τον επόμενο μήνα, προκειμένου να επικεντρωθεί σε εσωτερικά ζητήματα, ενόψει και της προετοιμασίας της δήλωσης για τα δημοσιονομικά.

Ο Σουνάκ έγινε πρωθυπουργός τη Δευτέρα και έχει καθυστερήσει μια φθινοπωρινή δημοσιονομική δήλωση για τις 17 Νοεμβρίου, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια κρίση κόστους ζωής και να αποκαταστήσει τη διεθνή οικονομική αξιοπιστία που είχε ζημιωθεί στη σύντομη θητεία της προκατόχου του Λιζ Τρας.

«Ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να παραστεί στη σύνοδο κορυφής στην Αίγυπτο λόγω άλλων πιεστικών εγχώριων δεσμεύσεων, συμπεριλαμβανομένων των προετοιμασιών για τη φθινοπωρινή δήλωση», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Βρετανία παρέμεινε «απολύτως δεσμευμένη να υποστηρίξει την COP27 και να ηγηθεί της διεθνούς δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της φύσης», έχοντας φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής COP26 στη Γλασκώβη πέρυσι.

Μόλις πριν από ένα χρόνο, η Βρετανία σάλπισε τη συμφωνία του Συμφώνου της Γλασκώβης για το Κλίμα, το οποίο οριστικοποιήθηκε σε δραματικές συνθήκες μετά από μήνες επίπονων διαπραγματεύσεων που διήρκεσαν μέχρι τα τελευταία λεπτά. Η συμφωνία είχε ως στόχο να διασφαλίσει ότι ο κόσμος έχει ακόμα μια ευκαιρία να αποτρέψει τις χειρότερες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments