Αθλητισμός

Έχασε από μια μέτρια ομάδα την Μακάμπι ο Παναθηναϊκός

Έχασε από μια μέτρια ομάδα την Μακάμπι ο Παναθηναϊκός

Πηγή Φωτογραφίας: Newspao.gr

Ηττημένος έφυγε γι΄ άλλη μια φορά από το Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός

Ηττημένος έφυγε γι΄ άλλη μια φορά από το Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός, που στέρεψε από λύσεις σε άμυνα και επίθεση, με την Μακάμπι να επικρατεί (85-74). Στο 1-4 πλέον οι «πράσινοι» που πρέπει άμεσα να ψάξουν άμεσα για νίκες.

Ορεξάτος ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση κόντρα στη Μακάμπι, με τους παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς να έχουν ρυθμό στην επίθεση και να βρίσκουν σκορ με Ουίλιαμς και Λι (5-8), μάλιστα το τρίποντο του Καλαϊτζάκη έφερε για πρώτη φορά στο «τριφύλλι» και μίνι διαφορά +6 (5-11). Οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και το αντίδοτο στην επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού και γρήγορα ξαναμπήκαν στο ματς, με καλάθι του Μπόλντγουιν (9-11).

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr)

Μάλιστα με μπροστάρη τον Ποίθρες η ομάδα του Κάτας πήρε και το προβάδισμα για πρώτη φορά (15-13). Με Παπαγιάννη πρωταγωνιστή σε άμυνα και επίθεση ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε, αλλά ο ΝτιΜπαρτολομέο με τρίποντο ευστόχησε για τους γηπεδούχους (18-15). Ο Παπαγιάννης ξανά έδωσε επιθετική λύση στον Παναθηναϊκό, αλλά το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τη Μακάμπι μπροστά στο σκορ με τρεις (20-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μπόλντγουιν είχε ρυθμό και έδωσε μίνι αύξηση στο προβάδισμα της ομάδας του (22-17). Μια αλληλουχία εύστοχων τριπόντων από τις δύο ομάδες έφεραν το σκορ στο (25-22), με τον Πονίτκα να σκοράρει και να μειώνει στον πόντο (25-24). Το ματς είχε πολλές εναλλαγές στο σκορ από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε συνέπεια στα αμυντικά του καθήκοντα με τη Μακάμπι να βρίσκει λύσεις με τον Μπράουν (27-27).

Οι «πράσινοι» άρχισαν να κάνουν λάθη, η Μακάμπι έβρισκε δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού, με τον Μπράουν να δίνει το προβάδισμα με ένα (35-34). Το τρίποντο του Ουίλιαμς από τη γωνία έδωσε προβάδισμα +2 (37-39), με τους γηπεδούχους να βρίσκουν και πάλι το δρόμο για το «πράσινο» καλάθι και το Νίμπο να διαμορφώνει σκορ (42-39), με τη διαφορά στο ημίχρονο να βρίσκεται στο +5 για την «ομάδα του λαού» (47-42).

Στο β΄ ημίχρονο, η Μακάμπι συνέχισε να έχει επιθετικά ρυθμό, ο Παναθηναϊκός με κύριο εκφραστή τον Ουίλιαμς και ιδιαίτερα ενεργό τον Πονίτκα κυνηγούσε συνεχώς (53-47), με το «τριφύλλι» να έχει συνεχώς απαντήσεις στα καλάθια της Μακάμπι και να μην την αφήνει να ξεφύγει στο σκορ (59-51).

Στην άμυνα οι «πράσινοι» του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν είχαν συνέπεια με αποτέλεσμα η Μακάμπι να πάρει «μαξιλαράκι» ασφαλείας και για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (51-41).

Οι 16 πόντοι μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου που είχε σημειώσει η Μακάμπι, έδειχναν το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, που έπρεπε να «σφίξει» αμυντικά την αντίπαλο του και να ροκανίσει τη διαφορά. Η Μακάμπι είχε «χτίσει» πάνω στο +10, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με Λι και Ουόλτερς να βρει επιθετικά λύσεις (65-56). Τα 13 λάθη δεν άφηναν περιθώρια στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει κι άλλο επιθετικά.

Το τρίποντο του Ουίλιαμς που ήταν η μόνιμη πηγή επιθετικά για το «τριφύλλι» έφερε και πάλι τη μείωση στο σκορ (67-59), αλλά οι εύστοχες βολές του Άνταμς στρογγυλοποίησαν και πάλι τη διαφορά στους δέκα (69-59), με το «τριφύλλι» να έχει κενά διαστήματα και λειψανδρία στην επίθεσή του.

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr)

Ο Παναθηναϊκός στο 4ο δεκάλεπτο, έπρεπε να τρέξει για να καλύψει τα κακώς κείμενα, ο Γκουντάιτις μείωσε με μια βολή (69-60), αλλά οι «πράσινοι» με τρία λάθη σε ένα μόνο λεπτό, έβλεπαν την υπόθεση νίκη να φεύγει απ΄ τα χέρια τους, μη μπορώντας να βρουν αντίδραση. Από την πλευρά της η Μακάμπι έβρισκε και τα έκανε… μεγαλώνοντας τη διαφορά στο +14 (74-60).

Το παλικαρίσιο γκολ-φάουλ του Γκριγκόνις έφερε σκορ στον Παναθηναϊκό (74-62), με τους «πράσινους» να μη δίνουν συνέχεια στο επιθετικό τους τέμπο, κάτι που βόλευε τη Μακάμπι (76-62) με εντυπωσιακό κάρφωμα του Ποίθρες. Ο Γκριγκόνις πήρε επιθέσεις, οι τρεις βολές του Πονίτκα βρήκαν στόχο και μείωσαν το σκορ (76-67).

Το τρίποντο του Λι έδωσε ανάσες (76-70), με τον Αμερικανό να ολισθαίνει στο παρκέ και να χάνει μοναδική ευκαιρία για περαιτέρω μείωση στο αφύλαχτο καλάθι της Μακάμπι. Η Μακάμπι σταθεροποίησε και πάλι το +10 (80-70) ο Ουίλιαμς έβαλε μια βολή από το ζευγάρι που εκτέλεσε και ο Νέμπο στην επίθεση έβαλε «σφραγίδα» νίκης για την ομάδα του (82-71) με 1,30΄΄ για το φινάλε.

Ο Γκριγκόνις με τρίποντο έριξε τη διαφορά στους δέκα, αλλά και πάλι (82-74), αλλά δεν του αρκούσε που έφυγε χωρίς νίκη για τρίτη σερί χρονιά από το Τελ Αβίβ, με το τελικό σκορ να κλείνει (85-74).

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 47-42, 69-59, 85-74.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments