Διεθνή

Τεταμένη η κατάσταση στο Ιράν: Ένας νεκρός και 14 τραυματίες σε νέες ταραχές

Τεταμένη η κατάσταση στο Ιράν: Ένας νεκρός και 14 τραυματίες σε νέες ταραχές

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Νωρίτερα μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε ότι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν  εναντίον διαδηλωτών στη Ζαχεντάν

Ένας νεκρός και 14 τραυματίες, ανάμεσά τους και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια «ταραχών» που ξέσπασαν την Παρασκευή στην πόλη Ζαχεντάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Ως αποτέλεσμα των σημερινών ταραχών στο Ζαχεντάν, ένας πολίτης έχασε τη ζωή του ως αποτέλεσμα πυροβολισμών άγνωστης προέλευσης και 14 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Irna, επικαλούμενο το Συμβούλιο Ασφαλείας της επαρχίας.

Νωρίτερα η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Activists News Agency (HRANA), ανέφερε ότι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν  εναντίον διαδηλωτών στη Ζαχεντάν, έναν μήνα μετά τις ταραχές που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στην πόλη αυτή.

«Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κατέστειλαν τη διαδήλωση και πυροβόλησαν το πλήθος» που συγκεντρώθηκε μετά τη προσευχή της Παρασκευής στη Ζαχεντάν, έγραψε στο Twitter η HRANA.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ταραχές ξέσπασαν στην πόλη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον βιασμό μιας νεαρής κοπέλας από έναν αστυνομικό. Σύμφωνα με την ΜΚΟ Iran Human Rights, τουλάχιστον 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Στο Ζαχεντάν, έχουν ξεσπάσει τα πιο βία επεισόδια μέχρι στιγμής. Οι διαδηλώσεις στην πόλη ξέσπασαν εν μέρει λόγω καταγγελίας για βιασμό εναντίον ανώτερου αστυνομικού, όπου σε συνδυασμό με τις διαμαρτυρίες για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί τον Σεπτέμβριο έχουν προκαλέσει τεράστιες διαδηλώσεις στην περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments