Διεθνή

Ουκρανία: “Σκεπτικισμός” για την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ

Ουκρανία: “Σκεπτικισμός” για την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το αφεντικό της Tesla προκάλεσε οργή από το Κίεβο και επαίνους από τη Μόσχα αυτόν τον μήνα όταν δημοσίευσε μια αμφιλεγόμενη δημοσκόπηση στο Twitter

 Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος εξέφρασε σκεπτικισμό το Σάββατο για την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, του οποίου οι σχέσεις με το Κίεβο ήταν επισφαλείς, αφού ο δισεκατομμυριούχος πρότεινε στις αρχές Οκτωβρίου, η Ουκρανία να εγκαταλείψει την κατεχόμενη γη για ειρήνη.

Ο Μασκ, αυτοαποκαλούμενος «απoλυτάρχης της ελευθερίας του λόγου», έχει εκφράσει την επιθυμία να ταράξει τη μετριοπάθεια του περιεχομένου του Twitter και έγραψε στο Twitter ότι «το πουλί ελευθερώθηκε» μετά την ολοκλήρωση της αγοράς.

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Μικαϊλο Ποντόλιακ έγραψε στο Twitter το Σάββατο: “Το πουλί απέκτησε πραγματικά την ελευθερία του ή μόλις μετακόμισε σε ένα νέο κλουβί;”

Επεσήμανε την «ασυνήθιστη μετριοπάθεια» του Μασκ στον ιστότοπο. Ο Μασκ έγραψε στο Twitter την Παρασκευή ότι το Twitter θα σχηματίσει ένα συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου “με ευρέως διαφορετικές απόψεις”.

Το αφεντικό της Tesla προκάλεσε οργή από το Κίεβο και επαίνους από τη Μόσχα αυτόν τον μήνα όταν δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στο Twitter που πρότεινε η Ουκρανία να παραχωρήσει οριστικά την Κριμαία στη Ρωσία, να διεξαχθούν νέα δημοψηφίσματα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για να καθοριστεί η μοίρα των εδαφών που ελέγχονται από τη Ρωσία και ότι η Ουκρανία να συμφωνήσει σε ουδετερότητα.

Η αντίδραση του Κιέβου στην εξαγορά του Twitter έρχεται επίσης σε έντονη αντίθεση με εκείνη της Μόσχας, όπου ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έγραψε στο Twitter τα συγχαρητήριά του στον Μασκ την Παρασκευή.

“Καλή τύχη (Έλον Μασκ) στην υπέρβαση της πολιτικής προκατάληψης και της ιδεολογικής δικτατορίας στο Twitter. Και εγκαταλείψτε την επιχείρηση Starlink στην Ουκρανία”, έγραψε ο Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στις χιλιάδες δορυφορικές συσκευές Διαδικτύου που λειτουργεί η εταιρεία SpaceX του Μασκ στην Ουκρανία.

Τα Starlinks αποτελούν βασικό εργαλείο επικοινωνίας για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς η τακτική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και Διαδικτύου είτε λείπει, είτε δεν είναι ασφαλής σε πολλές περιοχές της πρώτης γραμμής.

Στα μέσα Οκτωβρίου εμφανίστηκαν αναφορές στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι η SpaceX θα μπορούσε να αρχίσει να απαιτεί πληρωμή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις υπηρεσίες Starlink στην Ουκρανία, κάτι που ο Mασκ λέει ότι θα κοστίσει στην εταιρεία 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2022.

Ο Μασκ απάντησε στις αναφορές λέγοντας ότι η SpaceX απέσυρε το αίτημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments