Αθλητισμός

Άρης: Έγραψε ιστορία ο Νόα Χόρκλερ με τις επτά τάπες

Άρης: Έγραψε ιστορία ο Νόα Χόρκλερ με τις επτά τάπες

Πηγή Φωτογραφίας: PressARIS

Οι επτά τάπες του Νόα Χόρκλερ είναι ρεκόρ για τον Άρη στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος (1992/93).

Έγραψε ιστορία ο Νόα Χόρκλερ με τις επτά τάπες που έκανε στη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια για την 4η αγωνιστική. Στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992-93) δεν υπήρξε παίκτης του που να ξεπέρασε τα έξι. Ήταν ο Μιχαίλ Μιχαίλοφ στις 26 Σεπτεμβρίου 1998 (Άρης-Απόλλων Πάτρας) και ο Άντριου Νέιμικ στις 24 Ιανουαρίου 2015 (Άρης-Πανελευσιανιακός) που είχαν από έξι τάπες).

View this post on Instagram

A post shared by ARIS B.C. (@aris.bc.official)

Για να βρούμε μεγαλύτερη επίδοση από παίκτη του Άρη θα πρέπει να γυρίσουμε στις 21 Οκτωβρίου 1989 όταν ο Στόγιαν Βράνκοβιτς έκανε 10 κοψίματα σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Έσπερο (70-112) και έφτασε μάλιστα σε triple-double (17π, 10ρ, 10κοψ.) αλλά με την απαραίτητη σημείωση ότι αυτά δεν είναι επίσημα στατιστικά του πρωταθλήματος. Με τα επτά μπλοκ του λοιπόν ο Χόρκλερ…

  • *Σημείωσε ιστορικό ρεκόρ για τον Άρη αφού στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) δεν υπήρξε παίκτης του που να ξεπέρασε τα έξι. Ήταν ο Μιχαίλ Μιχαίλοφ στις 26 Σεπτεμβρίου 1998 (Άρης-Απόλλων Πάτρας) και ο Άντριου Νέιμικ στις 24 Ιανουαρίου 2015 (Άρης-Πανελευσιανιακός) που είχαν από έξι τάπες).
  • Για να βρούμε μεγαλύτερη επίδοση από παίκτη του Άρη θα πρέπει να γυρίσουμε στις 21 Οκτωβρίου 1989 όταν ο Στόγιαν Βράνκοβιτς έκανε 10 κοψίματα σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Έσπερο (70-112) και έφτασε μάλιστα σε triple-double (17π, 10ρ, 10κοψ.) αλλά με την απαραίτητη σημείωση ότι αυτά δεν είναι επίσημα στατιστικά του Πρωταθλήματος.
  • *Ο Αμερικανός σημείωσε την κορυφαία επίδοση των τελευταίων τριών χρόνων στην Basket League και παράλληλα την 27η επίδοση 7+ κοψιμάτων στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Για να βρούμε ανάλογη θα πρέπει να γυρίσουμε στις 18 Ιανουαρίου 2020 όταν ο Τζεχάιβα Φλόιντ έκανε επίσης επτά κοψίματα ως παίκτης της Λάρισας στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη.
  • *Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χόρκλερ έκανε περισσότερες τάπες από όσες είχε ο Παναθηναϊκός που κρατούσε το ομαδικό ρεκόρ των τριών πρώτων αγωνιστικών (6). Σε ατομικό επίπεδο, η προηγούμενη καλύτερη επίδοση της σεζόν ήταν εκείνη των τεσσάρων του Ακίλ Μίτσελ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα.
  • *Ακόμη ο 24χρονος φόργουορντ έκανε και την καλύτερη επιθετικά εμφάνιση του, σημειώνοντας 16 πόντους και ενώ στις τρεις προηγούμενες εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα είχε συνολικά 20. Έχοντας μάλιστα 4/7 τρίποντα σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση ευστοχίας (57,14%) μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος. Το ρεκόρ μοιράζονται με 60% ο Πέτρος Γερομιχαλός από την 1η και ο Τζο Γιανγκ από τη 2η αγωνιστική έχοντας αμφότεροι 3/5 και κανένα λάθος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments