Διεθνή

Απεργιακό κύμα εμφανίζεται στη Γερμανία

Απεργιακό κύμα εμφανίζεται στη Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: BR

Το ισχυρό γερμανικό συνδικάτο IG Metall κάλεσε σε απεργία τον τεράστιο βιομηχανικό τομέα της μεταλλουργίας και της ηλεκτροβιομηχανίας, που εκπροσωπεί σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενους, με αίτημα αυξήσεις 8%

Φαίνεται ότι οι πονοκέφαλοι της τρικομματικής κυβέρνησης σοσιαλδημοκρατών, φιλελευθέρων και πρασίνων, δεν έχουν τέλος, αφού, πλέον, καλείται στο εσωτερικό μέτωπο να αντιμετωπίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του IG Metall, που είναι το μαζικότερο σωματείο μεταλλουργών στη Γερμανία και το μεγαλύτερο βιομηχανικό σωματείο της Ευρώπης.

Το ισχυρό γερμανικό συνδικάτο IG Metall κάλεσε σε απεργία τον τεράστιο βιομηχανικό τομέα της μεταλλουργίας και της ηλεκτροβιομηχανίας, που εκπροσωπεί σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενους, για να υποστηρίξει το αίτημά του για αύξηση των μισθών κατά 8% εν όψει του πληθωρισμού.

 Το απεργιακό κίνημα ξεκίνησε χθες, Σάββατο, στον τεράστιο κλάδο της μεταλλουργίας και της ηλεκτροβιομηχανίας στη Γερμανία, μετά από κάλεσμα του ισχυρού γερμανικού συνδικάτου IG Metall, το οποίο ζητεί αύξηση του μισθού.

Οι «προειδοποιητικές απεργίες» συγκέντρωσαν περισσότερους από δύο χιλιάδες ανθρώπους το Σάββατο, σύμφωνα με δελτία τύπου που δημοσιεύθηκαν από τα διάφορα περιφερειακά τμήματα της οργάνωσης.

Η αύξηση του μισθού φθάνει το 8%, την οποία αρνήθηκαν οι εταιρείες αυτού του στρατηγικού κλάδου της εθνικής οικονομίας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δικαιολογούν τον ισχυρισμό τους με την απότομη άνοδο των τιμών, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός ξεπερνά το 10% στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οι έως τώρα διαπραγματεύσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις δεν έχουν καρποφορήσει. Με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώνονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δύο από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους στρέφονται προς το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, με Πρόεδρο τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος, με τη σειρά του, τονίζει στους συνομιλητές του, ότι το ιστορικό SPD δεν διαθέτει πλέον τις προσβάσεις και την απήχηση που διέθετε στα εργατικά συνδικάτα, κατά το παρελθόν.

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες «φωτογραφίζουν» τη ριζοσπαστική αριστερά (Die Linke) ως την κομματική δύναμη που παίζει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι απεργοί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments