Διεθνή

Ρωσία: Ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της “χαοτικής” μερικής επιστράτευσης

Ρωσία: Ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της “χαοτικής” μερικής επιστράτευσης

Πηγή Φωτογραφίας: tass

Ο Πούτιν ανακοίνωσε την πρώτη επιστράτευση της Ρωσίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στις 21 Σεπτεμβρίου, ένα από μια σειρά κλιμακωτικών μέτρων ως απάντηση στα κέρδη της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης

Η Ρωσία ολοκλήρωσε τη μερική στρατιωτική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας.

«Όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τη στράτευση… πολιτών στην εφεδρεία έχουν διακοπεί», ανέφερε το υπουργείο και δεν θα εκδοθούν περαιτέρω προκηρύξεις.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε την πρώτη επιστράτευση της Ρωσίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις 21 Σεπτεμβρίου, ένα από μια σειρά κλιμακωτικών μέτρων ως απάντηση στα κέρδη της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε τότε ότι θα επιστρατευθούν περίπου 300.000 επιπλέον προσωπικό και ότι θα είναι ειδικοί με εμπειρία μάχης.

Όμως, η κινητοποίηση έχει προχωρήσει χαοτικά, με πολλές περιπτώσεις ειδοποιήσεων κλήσης με μεγάλη δημοσιότητα να πηγαίνουν σε λάθος άνδρες. Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία για να αποφύγουν την επιστράτευση.

Ο Πούτιν έχει αναγνωρίσει δημόσια ότι έγιναν λάθη και έχει δημιουργήσει ένα νέο συντονιστικό συμβούλιο για να ενισχύσει τη στρατιωτική προσπάθεια και να διασφαλίσει ότι οι άνδρες που στέλνονται στο μέτωπο είναι κατάλληλα οπλισμένοι και εξοπλισμένοι.

Η ανακοίνωση τη Δευτέρα – ημέρα 250 του πολέμου – δεν έδινε οριστικό αριθμό για τον αριθμό των ανδρών που κλήθηκαν.

Η κινητοποίηση ήταν μια σιωπηρή παραδοχή ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες σε μια σύγκρουση που ο Πούτιν εξακολουθεί να αρνείται να περιγράψει ως πόλεμο με την Ουκρανία, περιγράφοντάς την ως “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.

Έφερε τον πόλεμο πιο κοντά στο σπίτι για πολλούς απλούς Ρώσους αντιμετωπίζοντας τους ίδιους, ή τους φίλους και την οικογένειά τους, με τον άμεσο κίνδυνο να σταλούν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν.

Η Ρωσία εξακολουθεί να κατέχει μεγάλες εκτάσεις της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας και εν μέρει καταλαμβάνει τέσσερις περιοχές της χώρας. Αλλά έχασε έδαφος ακόμη και τον περασμένο μήνα από τότε που κήρυξε μονομερώς την προσάρτησή τους – μια κίνηση που καταγγέλθηκε από το Κίεβο, τους δυτικούς συμμάχους του και τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως παράνομη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments