Τεχνολογία

Όσο ο Elon Musk προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να αγοράσει το Twitter, ο Jack Dorsey ετοίμαζε λανσάρισμα

Όσο ο Elon Musk προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να αγοράσει το Twitter, ο Jack Dorsey ετοίμαζε λανσάρισμα

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg.com

Ο συνιδρυτής και πρώην CEO του Twitter ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Bluesky.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Jack Dorsey ανακοίνωσε το προσεχές λανσάρισμα της Bluesky Social, μίας εταιρείας social media, η οποία στο τρέχον στάδιο της ανάπτυξής της στρατολογεί χρήστες για να τεστάρουν το δοκιμαστικό (beta) λογισμικό της. Μάλιστα, δύο μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωσή του, πάντα σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, εγγράφηκαν 30.000 χρήστες στο Bluesky.

View this post on Instagram

A post shared by Jack Dorsey Hemsworth (@jackdhemsworth)

Το site της Bluesky αναφέρει ότι σκοπεύει να υποστηρίξει “μία νέα βάση για την κοινωνική δικτύωση, που θα δίνει στους δημιουργούς ανεξαρτησία από τις πλατφόρμες, στους προγραμματιστές ελευθερία να συνεισφέρουν στο χτίσιμό της και στους χρήστες επιλογές στην εμπειρία τους”. Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τους τελευταίους, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Bluesky, το AT Protocol, θα επιτρέπει στους χρήστες του να έχουν έλεγχο επί των αλγορίθμων.

Σε προσωπικά μηνύματα που αντάλλαξαν ο Jack Dorsey και ο Elon Musk, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της πολύμηνης νομικής διαμάχης ανάμεσα στον δεύτερο και το Twitter, ο Dorsey φέρεται να ανέφερε: “Υπάρχει η ανάγκη για μια καινούργια πλατφόρμα, η οποία δεν είναι δυνατόν να έχει τη μορφή εταιρείας. Γι’ αυτό και έφυγα από το Twitter”. Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας ότι το Twitter θα πρέπει να αποκτήσει πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα.

Για την ιστορία, ο Dorsey συνίδρυσε το Twitter το 2006 και είχε μια μακριά πορεία ως CEO του. Το 2021 παραιτήθηκε από τη θέση του και τον αντικατέστησε ο Parag Agrawal, τον οποίο απέλυσε ο Elon Musk αμέσως αφού απέκτησε επισήμως το Twitter, προς 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments