Διεθνή

Λευκός Οίκος: “Ρίχνει” 13,5 δισ δολάρια για την ενεργειακή στήριξη των νοικοκυριών

Λευκός Οίκος: “Ρίχνει” 13,5 δισ δολάρια για την ενεργειακή στήριξη των νοικοκυριών

Πηγή Φωτογραφίας: oaklins

Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει τους Αμερικανούς με το κόστος θέρμανσης, τους απλήρωτους λογαριασμούς κοινής ωφελείας και τις επισκευές οικιακών ενεργειακών συσκευών,ου θα βοηθήσουν στη μείωση του ενεργειακού τους κόστους

 Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα διαθέσει 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα στις ΗΠΑ να μειώσουν το κόστος θέρμανσης φέτος τον χειμώνα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Τετάρτη.

Ως μέρος της πρωτοβουλίας, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ παρέχει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση του Προγράμματος Ενεργειακής Βοήθειας στο Σπίτι χαμηλού Εισοδήματος (LIHEAP), ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Οι Αμερικανοί καταναλωτές μπορούν να αναμένουν να πληρώσουν έως και 28% περισσότερο για τη θέρμανση των σπιτιών τους αυτόν τον χειμώνα από πέρυσι, λόγω του αυξανόμενου κόστους των καυσίμων και του ψυχρότερου καιρού, προέβλεψε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) στις προοπτικές της για χειμερινά καύσιμα τον Οκτώβριο. 

Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει τους Αμερικανούς με το κόστος θέρμανσης, τους απλήρωτους λογαριασμούς κοινής ωφελείας και τις επισκευές οικιακών ενεργειακών συσκευών που θα βοηθήσουν στη μείωση του ενεργειακού τους κόστους, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ξεχωριστά, το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ θα διαθέσει 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού για να στηρίξει έως και 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά στην αναβάθμιση των σπιτιών τους σε χαμηλότερους λογαριασμούς ενέργειας.

Περίπου το 90% των περίπου 130 εκατομμυρίων νοικοκυριών των ΗΠΑ βασίζονται σε φυσικό αέριο ή ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση. Τα υπόλοιπα χρησιμοποιούν είτε πετρέλαιο θέρμανσης, προπάνιο ή ξύλο για τη θερμότητα.

Η EIA προβλέπει ότι το μέσο νοικοκυριό θα ξοδέψει περίπου 931 $ για θέρμανση φυσικού αερίου αυτό το χειμώνα και περίπου 1.359 $ για ηλεκτρική θέρμανση. Πρόκειται για αύξηση 28% για το φυσικό αέριο και αύξηση 10% για την ηλεκτρική ενέργεια σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα σπίτια που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης θα ξοδέψουν περίπου 2.354 δολάρια για θέρμανση αυτό το χειμώνα, αυξημένα κατά 27% από πέρυσι, ενώ οι χρήστες προπανίου θα δουν το κόστος τους να αυξάνεται κατά 5% στα 1.668 δολάρια, σύμφωνα με τις προοπτικές της EIA.

Παρά τη μεγάλη αύξηση του κόστους, το φυσικό αέριο θα παραμείνει η φθηνότερη πηγή θερμότητας της χώρας.

Οι οικογένειες δυσκολεύονται ήδη να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου με περίπου ένα στα έξι νοικοκυριά των ΗΠΑ να καθυστερούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Εθνική Ένωση Διευθυντών Ενεργειακής Βοήθειας (NEADA) τον Οκτώβριο.

Η NEADA, η οποία εκπροσωπεί τους διευθυντές της πολιτείας LIHEAP, είπε ότι οι οικογένειες των ΗΠΑ υστερούν περίπου 16,1 δισεκατομμύρια δολάρια στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας τους.

«Η αύξηση του ενεργειακού κόστους για το σπίτι αυτό το χειμώνα θα θέσει εκατομμύρια οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος σε κίνδυνο να μείνουν πίσω στους λογαριασμούς ενέργειας και να μην έχουν άλλη επιλογή από το να λάβουν δύσκολες αποφάσεις μεταξύ της πληρωμής για τρόφιμα, φάρμακα και ενοίκιο», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της NEADA, Mark Wolfe.

πηγή:reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments