Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έθεσε νωρίς τα θεμέλια της εύκολης νίκης

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έθεσε νωρίς τα θεμέλια της εύκολης νίκης
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τους τρεις βαθμούς απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα

Με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο (8′ Ινγκασον, 10′ Σβαμπ) ο ΠΑΟΚ έθεσε νωρίς τα θεμέλια της εύκολης τελικά νίκης του επί του ΠΑΣ Γιάννινα, παίρνοντας το πρώτο τρίποντο στην Τούμπα μετά από σχεδόν δύο μήνες.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τους τρεις βαθμούς απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφοντας στις νίκες και στο τέλος πήρε και το χειροκρότημα της κερκίδας.

Με «Ντέλια», Ζίβκοβιτς και Σβαμπ

Με δεδομένες τις απουσίες των τραυματιών Νάρεϊ, Βιεϊρίνια, Λύρατζη, Τσαούση, του τιμωρημένου Κούρτιτς και με πέντε κεντρικούς αμυντικούς στην 20αδα του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στους Κωνσταντέλια, Α. Ζίβκοβιτς και Σβαμπ, αφήνοντας για πρώτη φορά τον Αουγκούστο εκτός ενδεκάδας.

Οι δύο πρώτοι έπαιξαν δεξιά (Ζίβκοβιτς) και αριστερά (Κωνσταντέλιας) της επίθεσης, ο Σβαμπ ανέλαβε να μπει στα παπούτσια του Κούρτιτς δίπλα στον Ντάντας και ο Ελ Καντουρί είχε το ρόλο του μεσοεπιθετικού πίσω από τον Ολιβέιρα. Μια ορθολογική, αν μη τι άλλο, ενδεκάδα.

Δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά!

Πριν από την έναρξη του αγώνα ένα ζήτημα για τον ΠΑΟΚ των 11 γκολ σε 10 αγώνες ήταν η απουσία των Νάρεϊ (4 γκολ) και Κούρτιτς (3 γκολ) που είχαν πετύχει τα 7 από τα 11 γκολ. Κι όμως, οι «ασπρόμαυροι», που μπήκαν από το πρώτο λεπτό με διάθεση να πιέσουν ψηλά την άμυνα του ΠΑΣ, βρήκαν δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά!

Αρχικά, ήταν ο Ίνγκασον αυτός που έβαλε την ομάδα του Λουτσέσκου μπροστά στο σκορ (8’ 1-0) με την κεφαλιά του Ισλανδού από την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ράφα Σοάρες. Στο επόμενο λεπτό ο Σάστρε έκανε την σέντρα, ο Ολιβέιρα ανατράπηκε από τον Σόρια και ο Σβαμπ από την «άσπρη βούλα» έκανε το 2-0 (10’).

Στο 23ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άγγιξε το 3-0, το ίδιο έκαναν μέσα σε ένα λεπτό (40’-41’) οι Ολιβέιρα και Ίνγκασον, με τον «Δικέφαλο» να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Ο ΠΑΣ βελτιωμένος σε σχέση με την εικόνα των πρώτων 45 λεπτών απείλησε πρώτος στο β’ μέρος (50’) με τον Κοτάρσκι να αντιδρά εξαιρετικά στο γύρισμα του Ροσέρο και τον ΠΑΟΚ να παίρνει και πάλι τον έλεγχο του αγώνα χωρίς, πάντως, να κατορθώνει να φτάσει σωστά στην εστία του Αθανασίου.

MVP: Ο Ίνγκι Ίνγκασον εκτός από το γκολ με το οποίο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ ήταν πανταχού παρών στην άμυνα, όπου δεν έχασε ούτε μια μονομαχία.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πήρε για δεύτερο σερί ματς φανέλα βασικού και το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας την ώρα της αλλαγής του έδειξε ότι τα πήγε εξαιρετικά στο ρόλο του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Φοφανά ήταν «απών» στο διάστημα που αγωνίστηκε δίνοντας την ευκαιρία στον Σάστρε να ανεβαίνει και να δημιουργεί για τον ΠΑΟΚ.

Η ΓΚΑΦΑ: Όλα λάθος τα έκανε τις περισσότερες φορές που πήρε πρωτοβουλίες ο Άντρια Ζίβκοβιτς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Περράκης (Αθηνών) δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, μόνο στη φάση του πέναλτι στον Ολιβέιρα ξέχασε να δείξει κάρτα στον Σόρια, με τον ΠΑΣ να φωνάζει για μια (δεύτερη) κίτρινη στον Κουλιεράκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments