Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι έδειξε ποιος έχει την στόφα νικητή

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι έδειξε ποιος έχει την στόφα νικητή

Πηγή Φωτογραφίας: Gazzetta

Ο Παναθηναϊκός έχει τέτοιο χαρακτήρα και τέτοια ομάδα που είναι αδύνατο να χάσει ακόμη και στην κακή βραδιά του

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον θριαμβευτή του ντέρμπι των «αιωνίων», τον Χουάνγκ, για τον υπέροχο Μπρινιόλι, για το αγωνιστικό σχέδιο των δύο προπονητών και φυσικά για την διαιτησία. Όπως σχεδόν μετά από κάθε ντέρμπι ανάμεσα στους δύο μεγάλους αντιπάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, έτσι και μετά από αυτό το κυριακάτικο, ξεχύθηκε παντού ένας εμετός. Ενας εμετός στα social media, κι ένας ακόμη στα κανονικά media. Δεν είναι θέμα αισθητικής πλέον, είναι θέμα ουσίας. Δεν γίνεται να διαμορφώνουμε αυτό το περιβάλλον γεμάτο από δηλητήριο και ψέματα και να το εμφανίζουμε στο κινητό κάθε παιδιού που θέλει να παρακολουθήσει τον αθλητισμό και δη το ποδόσφαιρο.

Αναρωτιέμαι μερικές φορές αν υπάρχει ίχνος ντροπής σε κάποιους συναδέλφους, αφήνω το κοινό στην άκρη που θεωρητικά μπορεί να μην έχει και τα σωστά δεδομένα και κριτήρια και τέλος πάντων δεν οφείλει και να ξέρει και στέκομαι στους συναδέλφους. Πώς είναι δυνατόν «πράσινοι» και «κόκκινοι» να προσπαθούν να βγάλουν τυφλούς όλους αυτούς που παρακολούθησαν το ματς. Αφήνω στην άκρη την περιβόητη φάση του πέναλτι που ας υποθέσουμε ότι είναι αυτή που προκαλεί και την διχογνωμία κι’ ας πάω σε όλα τα υπόλοιπα.

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

Πόσο δύσκολο είναι να πούμε αυτό που είδαν όλοι, πόσο δύσκολο είναι να μιλήσουμε και να γράψουμε όλοι σαν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Γιατί πρέπει να υπερβάλουμε και να πούμε ψέματα; Οι μεν ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να νικήσει 5 ή 6 ή 8-0 και οι δε ότι ο Παναθηναϊκός έχει τέτοιο χαρακτήρα και τέτοια ομάδα που είναι αδύνατο να χάσει ακόμη και στην κακή βραδιά του. Ρε πραγματικά είστε με τα καλά σας. Σε ποιους απευθύνεστε και πόσο ακόμη νομίζετε ότι θα στέκουν τα κείμενα σας που δεν αφορούν πλέον το κοινό αλλά μόνο αυτούς που σας πληρώνουν.

Αλήθεια τώρα, νομίζετε ότι σας πιστεύουν ακόμη και αυτοί που έχουν την διάθεση να το κάνουν; Πιστεύουν δηλαδή οι φίλοι του Ολυμπιακού ότι η ομάδα τους έπρεπε να βάλει πέντε – έξι γκολ; Τι είναι οι τελικές στο ποδόσφαιρο, βολές στο μπάσκετ για να βάλεις 8 στις 10; Από την άλλη πλευρά, αλήθεια πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχασε αυτό το ματς γιατί οι παίκτες του έχουν χαρακτήρα πρωταθλητή, έβγαλαν τρομερή αντίδραση μετά το γκολ που δέχτηκαν, πίεσαν τον Ολυμπιακό και έφτασαν στην ισοφάριση και όχι επειδή ο Αβιλα έκανε την γκάφα της χρονιάς και ο Παναθηναϊκός έμεινε από σύμπτωση όρθιος;

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα κακό ματς. Δικαιούται να κάνει κακό ματς

Δεν είχε καλό σχέδιο, είχε αρκετά από τα ατού του σε κακή βραδιά, δυσκολεύτηκε αφάνταστα από τον καλύτερο φετινό Ολυμπιακό, είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά του και είναι τυχερός που έφυγε από το γήπεδο με την ισοπαλία. Αυτή η κακή εμφάνιση δεν αναιρεί τίποτα από τις δέκα προηγούμενες νίκες και δεν αποδεικνύει φυσικά καμία κατωτερότητα του γενικώς, αλλά ειδικώς και μόνο σε αυτό το παιχνίδι. Ενας κακός Παναθηναϊκός απέναντι σε έναν σαφώς καλύτερο και ποιοτικότερο Ολυμπιακό σε αυτό το ντέρμπι. Τόσο απλό, τόσο εύκολο. Το κατάλαβε όποιος είδε το ματς, ότι κι’ αν είπε μετά.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός αντί να επενδύσει στην εμφάνισή της ομάδας και την ανωτερότητας της σε αυτό το παιχνίδι, επένδυσε ξανά στη φασαρία. Ο καλύτερος φετινός Ολυμπιακός επιβεβαίωσε ότι στην εποχή του Μίτσελ συνεχώς βελτιώνεται. Επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι από τους παίκτες που έχει αποκτήσει είναι πραγματικά υψηλής ποιότητας. Ο Χουάνγκ σε κάθε ματς μας δείχνει ότι είναι πιθανότατα ο καλύτερος κεντρικός χαφ στην Ελλάδα, αλλά και πολύ πιο πάνω από το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Χάμες βγάζει την προσωπικότητα και την ποιότητα του, ο Μπιέλ βρίσκει τα σημαντικά γκολ για τα οποία τον απέκτησε ο πρωταθλητής, κ.ο.κ. Ο Ολυμπιακός κυρίως επιβεβαίωσε ότι αν του δοθεί χρόνος και με ελάχιστες προσθήκες, πραγματικά μπορεί να γίνει ξανά σπουδαία ομάδα. Θέλει χρόνο και αυτός ο χρόνος μπορεί να μην του φτάσει για να πάρει το φετινό πρωτάθλημα. Δεν χάθηκε ο κόσμος, ας μην το πάρει, αρκεί να φτιάξει ξανά την ομάδα του. Και την πρώτη χρονιά του Μαρτίνς δεν το πήρε, άλλα έφτιαξε την ομάδα για να πάρει τα επόμενα τρία…

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο, για τον Χουάνγκ, τις συνεργασίες του με τον Χάμες, την εξουδετέρωση του Χουάνκαρ από το σχέδιο του Μίτσελ, την απενεργοποίηση του Τσέριν από τον Μ’Βιλά, όλα τέλος πάντων όσα έγιναν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και πρέπει να μιλήσουμε για χίλια δύο άλλα θέματα ανεξάρτητα με το ποδόσφαιρο.Το ντέρμπι είχε πρωταγωνιστές. Ηταν ο Χουάνγκ, ήταν ο Μπρινιόλι, ήταν ο Μίτσελ που κερδίζει συνεχώς πόντους και ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του ντέρμπι. Το ντέρμπι έβγαλε ξανά στον αφρό τον ακέραιο χαρακτήρα του Γιοβάνοβιτς που για μία ακόμη φορά είπε ό,τι είδε και ό,τι έγινε. Καιρός είναι και το κοινό να αρχίσει να ζητά αυτά να ακούσει και να διαβάσει και να μην διψάει για υπερβολές, ψέματα, καφρίλες και ξεκατινιάσματα.

Ασφαλώς και έχω άποψη για το πέναλτι. Όχι δεν είναι η μεγαλύτερη σφαγή του αιώνα ότι δόθηκε πέναλτι. Όχι δεν είναι το πιο κρυστάλλινο και πεντακάθαρο πέναλτι που δόθηκε ποτέ. Ο Αβιλα με την ανοησία του δίνει την δυνατότητα στον διαιτητή να υποδείξει φάουλ. Η παράβαση όπως φάνηκε ήταν μέσα στην περιοχή και μετατράπηκε από φάουλ σε πέναλτι. Με το γράμμα του νόμου είναι μία σωστή απόφαση, γιατί το ποδόσφαιρο έχει περάσει στην εποχή του VAR. Υπάρχει και το πνεύμα του νόμου ασφαλώς και εκεί ακούω και ασπάζομαι τις όποιες αντιρρήσεις. Προφανώς και δεν είμαι βέβαιος ότι ο Ιωαννίδης πέφτει από αυτήν την ανόητη ενέργεια του Αβιλα, το αντίθετο θα έλεγα, αλλά παραμένει το γεγονός ότι ο Ισπανός απλώνει τα χέρια του με πρόθεση για να σταματήσει τον Ιωαννίδη και τον βρίσκει στο στήθος…

Είμαι όμως βέβαιος για κάτι άλλο… Το 99% του κοινού και των συναδέλφων σε ανάποδη φάση, θα είχαν ακριβώς την αντίθετη άποψη. Αυτοί που σήμερα μιλούν για σφαγή αν το πέναλτι αυτό είχε δοθεί υπέρ του Ολυμπιακού, θα μιλούσαν για πεντακάθαρη παράβαση και αυτοί που σήμερα το βλέπουν κρυστάλλινο, αν είχε δοθεί υπέρ του Ολυμπιακού, θα ούρλιαζαν για μαϊμούδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments