Διεθνή

DW: Η Ελλάδα ξεκινά έρευνες στα ανοιχτά της Κρήτης

DW: Η Ελλάδα ξεκινά έρευνες στα ανοιχτά της Κρήτης
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα ξεκινήσουν δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κρήτης. Εκφράζεται φόβος ότι αυτή η κίνηση θα αυξήσει ξανά τις εντάσεις με την Τουρκία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες για την ανεύρεση φυσικού αερίου στα νοτιοδυτικά του νησιού της Κρήτης. Ο Μητσοτάκης είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα ότι στοχεύουν να δουν αν η Ελλάδα θα προμηθεύει φυσικό αέριο αυτή την περίοδο που βιώνεται η ενεργειακή κρίση και αναζητούνται εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Είπε ότι αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Αναφέρεται ότι οι εργασίες γεώτρησης θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τη δημόσια ενεργειακή εταιρεία ΕΔΕΥ στην Ελλάδα και την εταιρεία Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) ExxonMobil. Εκφράζεται φόβος ότι η έναρξη των δραστηριοτήτων εξερεύνησης φυσικού αερίου στην Ελλάδα θα αυξήσει ξανά την ένταση με την Τουρκία στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας.

Με τον πόλεμο της Ουκρανίας και την αναδυόμενη ενεργειακή κρίση, αύξησε επίσης τη διαμάχη για την εξουσία μεταξύ των χωρών που έχουν ακτή στη θάλασσα και των τρίτων μερών που χρειάζονται ενέργεια για τους πόρους φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, η σημασία των οποίων έχει αυξηθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments