Διεθνή

Ισραήλ: Προετοιμάζεται για την αλλαγή κυβερνητικής σελίδας

Ισραήλ: Προετοιμάζεται για την αλλαγή κυβερνητικής σελίδας

Πηγή Φωτογραφίας: reuters/jpost

Τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν επίσημα από την περασμένη Πέμπτη, καθιστούν περισσότερο πιθανό τον διορισμό του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου

Μετά τα αποτελέσματα της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης, η δεξιά, συνεπικουρούμενη από ακροδεξιές δυνάμεις, πρόκειται να σχηματίσει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά και τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα αύριο, πριν προτείνει υποψήφιο πρωθυπουργό για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Αυτές οι συναντήσεις, που έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν τρεις ημέρες, θα πρέπει να ξεκινήσουν, όταν ο αρχηγός του κράτους λάβει τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Τρίτης, που είναι οι πέμπτες σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια.

Μόλις οριστεί, ο υποψήφιος θα έχει εικοσιοκτώ ημέρες για να συζητήσει με πιθανούς εταίρους του συνασπισμού, περίοδος που μπορεί να παραταθεί κατά δύο εβδομάδες ημέρες.

Τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν επίσημα από την περασμένη Πέμπτη, καθιστούν περισσότερο πιθανό τον διορισμό του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος υποστηρίζεται από υπερεθνικιστικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του Ιταμάρ Μπεν – Γκβιρ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε μια άτυπη συνάντηση με τον Ιταμάρ Μπεν-Γκβίρ την Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε λόγος για σχηματισμό μιας ακραιφνούς δεξιάς κυβέρνησης.

Ωστόσο, ο Μπεν – Γκβιρ έχει ήδη μία καταδίκη πριν από δεκαπέντε χρόνια και θεωρείται η πιο ακραία δεξιά φωνή του υπό διαμόρφωση κυβερνητικού συνασπισμού. Έχει μάλιστα καταδικαστεί το 20077 για υποκίνηση μίσους κατά των Αράβων, αν και πλέον δηλώνει πως είναι αρκετά πιο ώριμος πολιτικά από ό,τι στο παρελθόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments