Πολιτική

Αχτσιόγλου: “Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε καθεστώς πανικού”

Αχτσιόγλου: “Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε καθεστώς πανικού”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τι δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη βρισκόταν σε καθεστώς πανικού, μετά από όλες τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για ένα τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο αποτελεί τομή στη δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλευτισμού», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Πρώτο Πρόγραμμα”.

«Ο πρωθυπουργός έχει ο ίδιος δημιουργήσει τις ενδείξεις για την ενοχή του» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «ο ίδιος επέλεξε να θέσει την ΕΥΠ υπό τον προσωπικό του έλεγχο, ο ίδιος άλλαξε τον νόμο για να μπορέσει να θέσει επικεφαλής ένα πρόσωπο το οποίο δεν είχε τα τυπικά προσόντα, ο ίδιος άλλαξε τον νόμο ώστε να μην μπορούν όσοι παρακολουθούνται να ενημερωθούν εκ των υστέρων ότι παρακολουθούνταν».

Άρα, σημείωσε, «ο ίδιος έκανε πολύ συγκεκριμένες κομβικές θεσμικές επιλογές για να είναι υπό τον έλεγχό του η ΕΥΠ, η οποία έχει συγχρονισμένη δράση με το κακόβουλο λογισμικό predator και στην υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη και στην υπόθεση του κ. Κουκάκη».

«Εν συνεχεία η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε τα πάντα προκειμένου να υπάρξει συγκάλυψη του σκανδάλου», καθώς «δεν επέτρεψε να έρθουν οι κατάλληλοι μάρτυρες στη Βουλή, ούτε πολιτικά πρόσωπα ούτε επιχειρηματίες», ενώ «όσοι προσήλθαν επικαλούνταν το απόρρητο και δεν έδιναν καμία πληροφορία, κάτι το οποίο είναι αντισυνταγματικό», επισήμανε.

«Παράλληλα, όλο αυτόν τον καιρό στη χώρα μας λειτουργεί το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης predator, η εταιρεία η οποία το εμπορεύεται είναι γνωστή. Γιατί η κυβέρνηση δεν έχει θεσμοθετήσει τη μη λειτουργία αυτού του λογισμικού; Γιατί δεν έχει κάνει ελέγχους; Πού λειτουργεί αυτή η επιχείρηση, για ποιους, σε ποιους το δίνει; Γιατί δεν απαγορεύει τη χρήση του; Τι κάνει όλο αυτόν τον καιρό; Αυτά αποτελούν ενδείξεις μίας δυσώδους εμπλοκής της καρδιάς του Μαξίμου στην υπόθεση, η οποία αποτελεί πρόβλημα δημοκρατίας, πρόβλημα λειτουργίας του πολιτεύματος και όχι ιδεολογική σύγκρουση», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την πρόκληση του πρωθυπουργού προς τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για πρόταση δυσπιστίας, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε: «ο πρωθυπουργός κατά πάσα πιθανότητα ψάχνει έναν τρόπο για να εκβιάσει την κυβερνητική πλειοψηφία και τους υπουργούς του να τον υποστηρίξουν. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Αν έχει ανησυχίες για το κατά πόσο τον στηρίζουν ας ζητήσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης».

Για το ζήτημα της ακρίβειας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «στην Ελλάδα επικρατεί μία εκρηκτική συνθήκη ακραίων τιμών και πάρα πολύ χαμηλών εισοδημάτων, αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί ο κ. Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση δεν μειώνει κρίσιμους φόρους, όπως ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και ο ΕΦΚ στα καύσιμα, δεν παρεμβαίνει στην αγορά ενέργειας -η οποία αποτελεί αρνητικό παράδειγμα αισχροκέρδειας- με πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, ενώ οι εταιρείες σωρεύουν τεράστια υπερκέρδη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments