Πολιτική

Τσαβούσογλου για Τζιτζικώστα: Σε τεχνικό πρόβλημα οφείλεται η μη είσοδός

Τσαβούσογλου για Τζιτζικώστα: Σε τεχνικό πρόβλημα οφείλεται η μη είσοδός

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που χρησιμοποίησε απειλές για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δεν πήγε στην Τουρκία. Μιλώντας στην επιτροπή προϋπολογισμού, ο κ. Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «τεχνικό πρόβλημα» και δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει την Αθήνα: «Άσχετα με αυτό, εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε ορισμένους αξιωματούχους μας, θα απαντήσουμε».

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση εδώ. Λόγω τεχνικού προβλήματος καθυστέρησε η είσοδος του Έλληνα πολίτη στη χώρα μας. Μετά την επίλυση αυτού του τεχνικού προβλήματος, ο Έλληνας πολίτης επετράπη να εισέλθει στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «σκοπίμως εφαρμόζει απαγορεύσεις εισόδου Τούρκων αξιωματούχων. Έχουμε προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα. Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε ορισμένους αξιωματούχους μας, θα απαντήσουμε».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι προστατεύουν αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τ/Κ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Συνεχίσαμε τα διπλωματικά και νομικά μας βήματα σχετικά με τον εξοπλισμό των νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Δύο επιπλέον επιστολές που στάλθηκαν στον ΟΗΕ τον τελευταίο χρόνο έχουν διαταράξει την ισορροπία της Ελλάδας. Αποτρέψαμε εννέα απόπειρες παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία δύο χρόνια από το Ε/κ-Ελληνικό δίδυμο στο πεδίο και στο τραπέζι, τις οποίες και αναφέραμε στην ΟΗΕ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments