Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Ήρθε η μέρα για να δείξει ποιος είναι ο καλύτερος

Παναθηναϊκός: Ήρθε η μέρα για να δείξει ποιος είναι ο καλύτερος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Παναθηναϊκός: Οι μεταγραφές που τον καθόρισαν

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τη μεγάλη ανάγκη του Παναθηναϊκού να πάρει σήμερα πολύ περισσότερα από τους Μπερνάρ και Βέρμπιτς που αναμένεται να αγωνιστούν στις πτέρυγες αντί των άτυχων και υπερπολύτιμων, Παλάσιος και Αϊτόρ.

Εφτασε, λοιπόν, κι αυτή η στιγμή για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η στιγμή που θα ανακοινώσει ενδεκάδα στην οποία δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι δυο πιο πολύτιμοι (πιο πολύτιμοι από Ρουμπέν, Χουάνκαρ και Σένκεφελντ – Βέλεθ) παίκτες του στην περυσινή εκπληκτική αντεπίθεση του Παναθηναϊκού από τα μέσα του β΄ γύρου μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου. Του λείπει ο MVP του εφετινού πρώτου γύρου, ο παίκτης με τον οποίο ο Παναθηναϊκός πήγε «τρένο» μέχρι και τον τραυματισμό του εναντίον της Λαμίας αρχικά και του Αρη εν συνεχεία, μαζί και ο πρώτος σκόρερ του στα εκτός έδρας ματς!

Αν ο Αϊτόρ (με τον Σπόραρ) ήταν εκείνος που «καθάρισε» εφέτος στα ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό, ο Παλάσιος ήταν εκείνος που έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά στην επαρχία. Εκείνος το 0-1 στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ (τελικό 0-2), εκείνος το 0-1 στη Λαμία (τελικό 0-2), εκείνος το 0-2 στο Βόλο (τελικό 1-5). Τρία τρίποντα τα «έχτισε» ο Αργεντινός. Τρία τρίποντα στην επαρχία, όπου πέρυσι ο Παναθηναϊκός, ναι ο Κυπελλούχος που σάρωσε στα play offs είχε νικήσει μόνο τη Λαμία σε ουδέτερο έδαφος (Βόλος)! Λείπουν σήμερα τα 12 από τα 21 γκολ του Τριφυλλιού στην τρέχουσα σεζόν, πάλι καλά που αγωνίζεται ο Σπόραρ! Καταπονημένος, όπως και όλοι όσοι αγωνίστηκαν βράδυ Κυριακής στο φουλ απαιτητικό ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού, θα κληθεί να κάνει τη δική του υπέρβαση με τρία ματς σε οκτώ μέρες. Μα για να πάρει ο Παναθηναϊκός αυτό το τόσο πολύτιμο μετά το ντέρμπι τρίποντο, δεν θα χρειαστεί μόνο τον παθιασμένο Σλοβένο. Αυτός δίνει πάντα αυτό που μπορεί. Χάσει – κερδίσει, είτε σκοράρει, είτε μείνει άσφαιρος. Οι δυο παίκτες από τους οποίους σήμερα χρειάζεται έξτρα βοήθεια είναι οι δυο πιο ηχηρές καλοκαιρινές μεταγραφές τους. Ο Μπερνάρ και ο Βέρμπιτς.

Ο Βραζιλιάνος έχει πια καλά τρεξίματα. Και δείχνει να έχει προσαρμοστεί σχετικά ικανοποιητικά στο μηχανισμό του Γιοβάνοβιτς ως προς την ανάπτυξη των επιθέσεων της ομάδας του, παίζοντας στη θέση όπου πέρυσι ο Παναθηναϊκός πήρε πάρα πολλά από τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: δεξιά, κοντά στον Παλάσιος,με το… ελεύθερο να κινείται όπου τον οδηγεί η ποδοσφαιρική του αντίληψη όταν έχει ο Παναθηναϊκός τη μπάλα. Η καλύτερη εμφάνισή του ήταν στο Βόλο. Και σε open play. Ματς «μόνος του» δεν έχει πάρει ακόμα, MVP δεν ήταν ούτε σε ένα. Και σήμερα αναμένεται να παίξει ως εξτρέμ. Αριστερά ή δεξιά, δεν το γνωρίζουμε. Στην Τούμπα, πάντως, στην πρώτη του συμμετοχή στην ενδεκάδα (όταν είχε πάρει τη θέση του τραυματία, τότε, Παλάσιος), ήταν τραγικός στη δεξιά πτέρυγα και πολύ καλύτερος αριστερά.

Εχει ισχυρή αγωνιστική προσωπικότητα, δεν κουβαλά ίχνος βεντετισμού.

Είναι φιλότιμος, αγωνιστικός, δεν έχει προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα με τη συμπεριφορά του. Πάντα γελαστό το «φασόλι», όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του. Ομως ο Μπερνάρ το «κάτι παραπάνω» ακόμα δεν το έχει προσφέρει στην ομάδα του. Ισως να είναι νωρίς, η σεζόν έχει μπόλικο δρόμο ακόμα. Φτάσαμε, ωστόσο, στο τέλος του πρώτου γύρου και σ΄ αυτά τα δύο παιχνίδια εναντίον του Παναιτωλικού και του Ατρομήτου όσοι έχουν απομείνει (αποστολή με 21 παίκτες εκ των οποίων οι τρεις τερματοφύλακες στο Αγρίνιο!) καλούνται να υπερβούν εαυτούς προκειμένου να μην χύσουν σε τέσσερις μέρες το γάλα που μάζευαν επί δυόμιση μήνες! Και ο Μπερνάρ είναι ένας από τους παίκτες από τους οποίους οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες: περισσότερα από τον Γκατσίνοβιτς δεν έχει προσφέρει μέχρι σήμερα.

Ακόμα λιγότερα έχει προσφέρει ο Βέρμπιτς. Τι θυμόμαστε μέχρι τώρα από τον πρώην εξτρέμ της Ντινάμο Κιέβου; Το γκολ – τρίποντο με κεφαλιά επί του Λεβαδειακού μόλις στο 3′ (πρώτο και μοναδικό δικό του μέχρι τώρα) και πολύ περισσότερο το «συστημένο» φάουλ – ασίστ στον «ψηλό» εναντίον του Αρη. Στο 92′, όταν ο Σπόραρ ξεκίνησε να… περπατά με μικρά βηματάκια όντας εκτός περιοχής όταν ξεκινούσε ο Βέρμπιτς για την εκτέλεση του φάουλ και βρέθηκε αίφνης ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι. Κι αυτός φιλότιμος, κι αυτός με πάθος στο παιχνίδι του. Αδόκιμες οι συγκρίσεις με τον Αϊτόρ, δεν έχει την εκρηκτικότητα, την «ποικιλία» κινήσεων του Ισπανού, ούτε τη «χημεία» του Αϊτόρ με τον Χουάνκαρ. Ομως βρήκε ξαφνικά θέση βασικού και ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια σ΄ αυτή τη δύσκολη στιγμή και συγκυρία να βλέπει τόσα λάθη και τόσες ημιτελείς προσπάθειες όσες είχε ο Σλοβένος στο ντέρμπι με τον πρωταθλητή.

Αυτοί οι δυο που θα πάρουν σήμερα τη θέση των Παλάσιος – Αϊτόρ (μια φορά όλη κι όλη επί Γιοβάνοβιτς κατεγράφη ταυτόχρονη απουσία τους, κι αυτή για… ξεκούραση στο περυσινό 2-0 από τον ΠΑΟΚ, τρεις μέρες πριν από τον τελικό Κυπέλλου) καλούνται να βοηθήσουν περισσότερο την ομάδα τους. Ειδικά στην έδρα όπου ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για τελευταία φορά στη regylar season, τον Φεβρουάριο! Ακολούθησε το εκπληκτικό 12-0-0 μέχρι την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, οι νίκες και το τρόπαιο του Κυπέλλου, η τρομερή πορεία στα play offs, με μια ήττα, στο τελευταίο ματς των… αναπληρωματικών.

Ολα αυτά ποσώς ενδιαφέρουν τον Γιοβάνοβιτς. Εκείνος το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα δημιουργήσει σήμερα ο Παναθηναϊκός τις ευκαιρίες που συνήθως δημιουργεί εναντίον των «μικρομεσαίων» και πώς δεν θα αιφνιδιαστεί από τον Καρέλη, τον Νταγκό, τον Κολοβό, τον Σενγκέλια… Είναι πιεσμένος και ο Παναιτωλικός, χωρίς νίκη σε πέντε ματς και από «μουντό» 0-0 εναντίον του Λεβαδειακού προέρχεται. Μα όλα, όπως και στο Ηράκλειο, τη Λαμία, την Τούμπα, το Βόλο, εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments