Αθλητισμός

Καλό έκανε το στημένο στον Ολυμπιακό ξυπνήσανε επιτέλους

Καλό έκανε το στημένο στον Ολυμπιακό ξυπνήσανε επιτέλους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ξεκίνησε πιεστικά ο Ολυμπιακός, πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ ο Ανδρούτσος για το 0-1

Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό και ας ήταν με 0-1 – σε ένα ματς στη Λιβαδειά όπου βρέθηκαν πολλοί οπαδοί του (αναμενόταν 2.500 και πλέον χιλιάδες) – που βάσει των ευκαιριών του με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα (ως προς το σκορ φυσικά). Οι παίκτες του Μίτσελ με σκόρερ τον Ανδρούτσο πήραν το διπλό, κάτι σημαντικό μετά το 1-1 του ντέρμπι της Λεωφόρου και τώρα κοιτάζουν το ματς με την ΑΕΚ την Κυριακή.

Ο Λεβαδειακός είχε ως αρχικό αγωνιστικό του σχέδιο τον Μάρκοβιτς τέρμα, άμυνα με Τσάπρα, Βινίσιους, Λιάγκα και Μπαχανάκ, κέντρο με Χάμοντ και Νίκα και πίσω από τον φορ Πέτρε τους Βήχο, Σβάρκα και Βρακά.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos FC (47🏆) (@olympiacosfc)

Ο Ολυμπιακός στο ματς αυτό ξεκίνησε με Πασχαλάκη τέρμα, άμυνα με Ανδρούτσο, Ντόι, Ρέτσο και Βρουσάι, κέντρο με Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ και Μασούρα στα δύο άκρα της επίθεσης και Χάμες Ροντρίγκες πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά δυνατά και… πιεστικά στον αγώνα. Στο 2′ ένα σουτ Αραμπί απέφερε κόρνερ και στο ίδιο λεπτό ένα σουτ του Ίνμπομ Χουάνγκ έφυγε λίγο έξω. Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη φάση με τον Μπιέλ να σουτάρει προς την εστία αλλά το σουτ του να αποκρούεται.

Στο 19′ υπήρξε μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό με τον Μασούρα. Ο Βινίσιους ήταν εκείνος που πήγε να διώξει τη μπάλα μετά την προσπάθεια του Έλληνα εξτρέμ και το έκανε σε 2ο χρόνο χωρίς να είναι πάντως σίγουρο εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι στη φάση αυτή σε μία φάση που σίγουρα θα σηκώσει συζήτηση (τα ριπλέι δεν βοήθησαν τόσο). Ο Ολυμπιακός είχε και στο 38′ σουτ από τον Μασούρα και γενικά είχε την υπεροχή στο α’ μέρος.

Στο 41′ ο Ανδρούτσος με ένα σκαστό σουτ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Λεβαδειακού που ξεκίνησε από σέντρα του Χάμες (και μετά κεφαλιά του Μασούρα) έκανε το 0-1. Ο Ανδρούτσος πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα, το οποίο ελέγχθηκε για οφσάιντ από το VAR και μετά μέτρησε κανονικά. Μάλιστα με το τέλος του α’ μέρους ο Χάμες έδωσε τη φανέλα του στον Χάμοντ, που του τη ζήτησε. Το πρώτο 45λεπτο τελείωσε με τον Λεβαδειακό να μην έχει καμία τελική.

Πιο κακή η εικόνα του Ολυμπιακού σε σχέση με το α’ μέρος όμως και πάλι είχε φάσεις για γκολ

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Λεβαδειακός έκανε αλλαγές και το σύστημά του πήγε στο 3-4-3. Οι Βοιωτοί μάλιστα πίεσαν και είχαν φάση για γκολ. Λίγο μετά το 50′ ο Βρακάς είχε ένα σουτ έξω και μετά ο Χάμες Ροντρίγκες στο 55′ είχε ένα πολύ καλό σουτ που έβγαλε με το ένα χέρι ο Μάρκοβιτς. Ο Λεβαδειακός στο β’ 45λεπτο γενικότερα είχε πιο καλή απόδοση ενώ ο Ολυμπιακός δεν έκανε το ίδιο καλό ημίχρονο με το πρώτο.

Στο 61′ ο Χάμες είχε καλή φάση μετά από φάουλ ενώ στο 67′ Μπακαμπού και Μπιέλ έφτιαξαν φάση όπου το σουτ του Ισπανού μπλόκαρε ο Μάρκοβιτς. Στο 72′ ο Τζημόπουλος είχε μία κεφαλιά πολύ έξω και στο 77′ το σουτ του Δούμτσιου το έκοψε ο Ρέτσος.

Ο Ολυμπιακός παρότι δεν είχε την ίδια καλή εικόνα με αυτή του πρώτου 45λεπτου είχε ξανά μεγάλη φάση με τον Μπακαμπού να χάνει τετ α τετ από την πολύ καλή πάσα του Χάμες (στο 82′). Η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι από την προσπάθεια του Μπακαμπού. Το ματς έκλεισε στο 93′ όπου ο Δούμτσιος είχε ένα σουτ ψηλά έξω. Πριν από αυτό είχε φάση με σουτ και ο Φορτούνης.

MVP: Μόνο και μόνο για το γκολ του ο Ανδρούτσος. Ήταν άλλωστε ο μόνος σκόρερ του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό. Γενικότερα ο διεθνής μπακ το… πάλεψε για τα καλά και ειδικά στο α’ μέρος. Έβαλε και το πρώτο φετινό του γκολ στον Ολυμπιακό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Μάρκοβιτς για τον Λεβαδειακό και Ντόι για τον Ολυμπιακό αλλά και Χάμες έως ένα σημείο. Ο γκολκίπερ των Βοιωτών είχε καλές αποκρούσεις, ο Ντόι ήταν σταθερός και ο Κολομβιανός έφτιαξε ξανά φάσεις ενώ είχε τη μπαλιά απ’ την οποία μπήκε το γκολ του Ανδρούτσου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments