Nέα της αγοράς

SVGH: Πρωτοβουλία δικτύωσης υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο

SVGH: Πρωτοβουλία δικτύωσης υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο

Πηγή Φωτογραφίας: NeaTora- ICTplus

Η βασική ομάδα της πλατφόρμας SVGH αποτελείται από εξαιρετικά επιτυχημένους επαγγελματίες που σκοπεύουν να λειτουργήσουν ως μέντορες, σύμβουλοι, διαμεσολαβητές, συνεργάτες ή/και επενδυτές για το ελληνικό οικοσύστημα startup.

Την επίσημη έναρξη του Silicon Valley Greek Hub (SVGH) πραγματοποίησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα και τον Γιάννη Σμυρλή, γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣΕ του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρο του Enterprise Greece, με την άφιξη τους στο Σαν Φρανσίσκο όπου πραγματοποιούν επίσκεψη εργασίας. Μέλη της ομογένειας, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Silicon Valley παραβρέθηκαν στην εκδήλωση στο Ελληνικό Προξενείο.

Η SVGH είναι μια πρωτοβουλία δικτύωσης που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο και μέλη της αποτελούν Έλληνες της Bay Area που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας με διάφορες ειδικότητες (στελέχη επιχειρήσεων, ιδρυτές startup, ακαδημαϊκοί ερευνητές, ειδικοί σε κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου κ.α.). Φιλοδοξώντας να συνδέσει τη Silicon Valley με το παγκόσμιο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, στο πλαίσιο της Οικονομικής Διπλωματίας, η SVGH ανοίγει το δρόμο για δημιουργικές συνέργειες στην επιχειρηματικότητα, τις επιχειρήσεις, το εμπόριο και την τεχνολογία.

Η βασική ομάδα της πλατφόρμας SVGH αποτελείται από εξαιρετικά επιτυχημένους επαγγελματίες που σκοπεύουν να λειτουργήσουν ως μέντορες, σύμβουλοι, διαμεσολαβητές, συνεργάτες ή/και επενδυτές για το ελληνικό οικοσύστημα startup. Το απόλυτο όραμα για το Hub είναι να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας, προσφέροντας προσαρμοσμένη υποστήριξη σε επιχειρηματίες που είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στη Silicon Valley και πέρα από αυτήν.

Το αρχικό φάσμα των δραστηριοτήτων του SVGH περιλαμβάνει α) τακτικές διαδικτυακές συνεδρίες καθοδήγησης μεταξύ των μελών της πλατφόρμας και Ελλήνων επιχειρηματιών, β) μια σειρά εκδηλώσεων δικτύωσης που θα συνδέουν ομοϊδεάτες συνομηλίκους και γ) διαδικτυακές συζητήσεις με ειδικούς προσκεκλημένους ομιλητές που καλύπτουν τάσεις και θέματα που σχετίζονται με την καινοτομία και την τεχνολογική κοινότητα.

Επίσκεψη στην Matternet, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχείρηση κατασκευής Drones

Το κλιμάκιο των τριών εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης συνοδευόμενο από στελέχη startup εταιρειών, που ταξίδεψαν στην Silicon Valley για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των συναντήσεων της πλατφόρμας SVGH, πραγματοποίησε επίσκεψη στην εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Matternet, όπου ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Ραπτόπουλος με ομάδα στελεχών του έκαναν παρουσίαση του επιχειρηματικού τους μοντέλου.

H Matternet είναι η πρώτη εταιρία κατασκευαστής αστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών drones στον κόσμο που απέκτησε Πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ και ήδη συνεργάζεται με την UPS. Τόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκοαγιάννης όσο και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, προσκάλεσαν τον κ. Ραπτόπουλο να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ δέχθηκε σειρά ερωτήσεων και αποριών από τα στελέχη των 6 startup που συνοδεύουν την αποστολή.

Ενημέρωση για τα CryptoCurrencies

Το Γενικό Προξενείο Σαν Φρανσίσκο του Υπουργείο Εξωτερικών οργάνωσε ακόμα συνάντηση του κλιμακίου των Υφυπουργών, με στέλεχος ελληνικής καταγωγής της εταιρείας Coinbase, το οποίο έκανε μια εις βάθος παρουσίαση των κρυπτονομισμάτων, της προέλευσης τους, των κινδύνων και των ευκαιριών που αναδύονται με τη ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση τους στις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

Το boutique Ξενοδοχείο της Πάττυ Θοεδωρίδη, επισκέφτηκαν επίσης ο κ. Φραγκογιάννη με τον κ. Δήμα και τον γ.γ. ΔΟΣΕ Ι. Σμυρλή στην καρδιά της κοιλάδας της Νάπα που φημίζεται για του αμπελώνες και τα δεκάδες οινοποιία. Στο ξενοδοχείο έγιναν παρουσιάσεις projects που χειρίζεται η Οικονομική Διπλωματία σε επιχειρηματίες που παραβρέθηκαν στην επίσκεψη, καθώς και ενημέρωση σχετικά με τις μεγάλες επενδύσεις από εταιρείες κολοσσούς στην χώρα μας.

Δήμας: Η Ελλάδα μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα στην καινοτομία

Ενδιαφέρουσες χαρακτηρίζει τις συζητήσεις που έχει στο Σαν Φρανσίσκο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, με τις ελληνικές start ups του Elevate Greece, για το πώς μπορεί η Ελλάδα να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα στην καινοτομία.

Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικός δικτύωσης, με αφορμή τις δύο συναντήσεις που είχε χθες στο Σαν Φρανσίσκο. Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμας τονίζει:

«Δύο σημαντικές συναντήσεις την Κυριακή στο Σαν Φρανσίσκο. Με τις ελληνικές start up του Elevate Greece συναντήσαμε τον ιδρυτή και CEO της Matternet, Ανδρέα Ραπτόπουλο, μία startup που πρωτοπορεί παγκοσμίως στις μεταφορές προϊόντων με drone εξοικονομώντας χρόνο, χρήματα αλλά και με σημαντικά οφέλη για τις υπηρεσίες υγείας και το περιβάλλον. Επίσης, συναντήσαμε τον Μιχάλη Ποταμιά, υπεύθυνο στο Machine Learning στην Coinbase, όπου μας ενημέρωσε για τις παγκόσμιες εξελίξεις γύρω από το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το πώς μπορεί η Ελλάδα να κάνει ακόμα περισσότερα βήματα στην καινοτομία και ελπίζουμε χρήσιμες ως πηγή έμπνευσης για τις ελληνικές startups».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments