Διεθνή

Τούρκοι: Όλο και περισσότεροι εντοπίζονται στα γερμανικά σύνορα

Τούρκοι: Όλο και περισσότεροι εντοπίζονται στα γερμανικά σύνορα

Πηγή Φωτογραφίας: NPR/Pixabay

Όλο και περισσότεροι πρόσφυγες και διακινητές με τουρκική υπηκοότητα εντοπίζονται στα γερμανικά σύνορα.

Όλο και περισσότεροι πρόσφυγες και διακινητές με τουρκική υπηκοότητα εντοπίζονται στα γερμανικά σύνορα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από στοιχεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας, σύμφωνα με σχετική απάντηση που δόθηκε στην Deutsche Welle.

Μόνο τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, η αστυνομία συνέλαβε 5.362 Τούρκους υπηκόους που είχαν εισέλθει παράτυπα στα γερμανικά σύνορα. Πέρυσι ήταν 2.531. Και το 2020, όταν οι μετακινήσεις ήταν περιορισμένες λόγω της πανδημίας, ήταν 1.629 άτομα.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στο Μόναχο, ο αριθμός των Τούρκων προσφύγων από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2022 αυξήθηκε κατά 254% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Για την ίδια περίοδο του 2020, οι αρχές κατέγραψαν μάλιστα αύξηση 368 %.

Αυξήθηκε επίσης και ο αριθμός των διακινητών με τουρκικά διαβατήρια. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία, συνολικά 185 διακινητές με τουρκική υπηκοότητα εντοπίστηκαν τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους. Ολόκληρο το 2021 ήταν 111 και το 2020 μόνο 56. Σύμφωνα με πληροφορίες των ίδιων των προσφύγων έρχονται στη Γερμανία μέσω της Βαλκανικής Οδού. Το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 6.000 και 8.000 ευρώ ανά άτομο. Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι από την Τουρκία κάνουν όμως αυτό το επικίνδυνο ταξίδι;

Στην Τουρκία, τόσο η πολιτική όσο και η οικονομική κατάσταση επιδεινώνονται ραγδαία εδώ και ένα χρόνο. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments