Αθλητισμός

Ντανιέλ Μαντσίνι: Παίκτης – βαρόμετρο για τον Άρη

Ντανιέλ Μαντσίνι: Παίκτης – βαρόμετρο για τον Άρη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ήταν 28 Αυγούστου 2019 όταν ο Άρης ανακοίνωνε την απόκτηση του Ντάνιελ Μαντσίνι

Ήταν 28 Αυγούστου 2019 όταν ο Άρης ανακοίνωνε την απόκτηση του Ντάνιελ Μαντσίνι από την Μπορντό. Ο Αργεντινός που δεν είχε καταφέρει να παίξει ποτέ στην Μπορντό έχοντας δανεισμούς σε Τουρς και Οσέρ ερχόταν στη Θεσσαλονίκη αφήνοντας πίσω του την Γαλλία και επιδιώκοντας να κάνει το κάτι παραπάνω στην καριέρα του.

Στην πρώτη του δήλωση ως παίκτης του Άρη ο Μαντσίνι είχε δώσει το στίγμα των προθέσεων του. «Οι στόχοι μου είναι να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, μέσω του Αρη και να τον βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του».

Πέρασαν 3,5 χρόνια από τότε και ο Αργεντινός άσος έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως πέτυχε αυτό που ήθελε μέσα από τις παρουσίες του στον Άρη. Ο Μαντσίνι «απογείωσε» την καριέρα του στον Άρη, χαρακτηριστικό άλλωστε και το πώς καταγράφεται η πορεία του στο έγκυρο transfermarkt όπου το διάγραμμα της χρηματιστηριακής του αξίας έχει ξεκάθαρη ανοδική πορεία με την αξία του να έχει ήδη φτάσει στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

«Γεμάτες» σεζόν από έναν ποδοσφαιριστή που έχει την ικανότητα να παίξει με την ίδια ευχέρεια σε όλες τις θέσεις μεσοεπιθετικά! Ο δεξιοπόδαρος άσος που ξεκινάει βεβαίως από τα άκρα αλλά τον έχουμε δει ουκ ολίγες φορές να μπορεί να παίξει όλους τους ρόλους από την μεσαία γραμμή και πάνω, και μάλιστα με επιτυχία.

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι που έχει καταφέρει σε αυτό το μεγάλο διάστημα που πρωταγωνιστεί με την φανέλα του Άρη να καταγράψει 114 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (13 γκολ και 15 ασίστ) με τις σεζόν να είναι γεμάτες από αγώνες ως ένα από τα βασικά και αναντικατάστατα μέλη της ομάδας παρότι σε αυτό το διάστημα των 3,5 χρόνων έχουν περάσει από το «Κλεάνθης Βικελίδης» δεκάδες ποδοσφαιριστές και έχουν αλλάξει αρκετοί προπονητές.

Ο Μαντσίνι με τα προσόντα που διαθέτει έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων για αυτό και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε ποδοσφαιριστή – βαρόμετρο για τον Άρη. Για αυτό και τώρα έχει «μπει στο μάτι» του Μίτσελ με τον Ολυμπιακό που ψάχνει αξιόπιστες λύσεις και για την μεσοεπιθετική του γραμμή με παίκτες που μπορούν να τον βοηθήσουν και στα άκρα. Ο Μαντσίνι άλλωστε έχει τα στοιχεία που ψάχνει ο Μίτσελ για να πλαισιώσει το ρόστερ που έχει ήδη ξεχωρίσει και με το οποίο θα πορευτεί στο δεύτερο μισό της σεζόν μετά και το ολικό ξεκαθάρισμα που έχει ήδη ξεχωρίσει στο Ρέντη.

Η εξαιρετική ικανότητα του Μαντσίνι με την μπάλα στα πόδια στο τεχνικό κομμάτι, ο τρόπος με τον οποίο «ανοίγει» άμυνες αλλά και η ταχύτητα σε όλους τους τομείς αποτελούν στοιχεία που ψάχνουν στον Ολυμπιακό. Στον Ολυμπιακό που πάντα εκμεταλλεύεται την ελληνική αγορά επιδιώκοντας να αποκτήσει ότι καλύτερο κυκλοφορεί.

Με τον Μίτσελ να βλέπει πως αυτή την στιγμή μπορεί να υπολογίζει για τα άκρα της επίθεσης στον Μασούρα και τον Μπιέλ (που δεν είναι και η βασική του θέση) ήταν ξεκάθαρο πως οι Πειραιώτες θα αναζητούσαν έναν τουλάχιστον μεσοεπιθετικό για τα άκρα της επίθεσης. Ο Μαντσίνι συν τοις άλλοις προσφέρει την δυνατότητα στον Μίτσελ να έχει έναν ποδοσφαιριστή που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βοηθήσει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, ένα πραγματικό «πολυεργαλείο» που έχει αποδείξει την αξία του σε αυτά τα 3,5 χρόνια που βρίσκεται στον Άρη.

Δεν είναι τυχαίο πως σε αυτό το διάστημα υπήρξαν ομάδες του εξωτερικού που πλησίασαν τον Άρη για την απόκτηση του Μαντσίνι βλέποντας τα προσόντα του Αργεντινού (με Ιταλικό διαβατήριο) με τους κιτρινόμαυρους πάντως να καταφέρνουν να τον κρατήσουν στην Θεσσαλονίκη. Όπως φαίνεται πια τα δεδομένα για την καριέρα του Μαντσίνι αλλάζουν με τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται να του προσφέρει την δυνατότητα για μια μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments