Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Πάει δυνατά για το β γύρο

ΠΑΟΚ: Πάει δυνατά για το β γύρο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Καιρός ήταν να ξεκλειδώσει επιτέλους η ομάδα, να πάρει μια βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα και να δει με άλλο μάτι την συνέχεια.

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ που απέδειξε ότι έχει αδικήσει τον εαυτό του και τα οφέλη από τις τελευταίες νίκες του Δικεφάλου. Μετά τη Νίκαια, ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και στο παιχνίδι με τον Βόλο. Κέρδισε άνετα, έβγαλε ποδοσφαιρικά γούστα, χάρισε χαμόγελα, έδωσε ελπίδα για τη συνέχεια.

Η τελευταία παράσταση πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, ήταν μια ευχάριστη βραδιά, που την χρειάζονταν όλοι, ομάδα και κόσμος και αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

View this post on Instagram

A post shared by PAOK FC (@paok_fc)

Καιρός ήταν να ξεκλειδώσει επιτέλους η ομάδα, να πάρει μια βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα και να δει με άλλο μάτι την συνέχεια.

Είναι γεγονός πως στην τελευταία νικηφόρα τριάδα αγώνων, είδαμε ωραία μπάλα, είδαμε αυτοματισμούς, συνεργασίες, πιο γρήγορες επιθετικές και αμυντικές μεταβάσεις, σιγουριά στα πόδια και καθαρό μυαλό, που βέβαια όλα διευκολύνθηκαν από το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκει εύκολα πλέον γκολ. Η διακοπή ήρθε σε ένα διάστημα που η αγωνιστική έξαρση του ΠΑΟΚ, προκαλεί εντύπωση όχι μόνο στους φιλάθλους του αλλά γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο είναι μια κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν όλοι, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια να σταθούμε περισσότερο.

Θα ήταν ιδανικό για τον ΠΑΟΚ το σενάριο, να παίξει τα εκτός έδρας παιχνίδια με Παναιτωλικό – Ατρόμητο Αθηνών και στη συνέχεια να υποδεχθεί τον Αρη στην Τούμπα, με τη φόρα που πήρε. Δεν τρέχει και τίποτα όμως.

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε το τελευταίο διάστημα ότι αδίκησε τον εαυτό του με την συγκομιδή βαθμών που κατέγραψε στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος και αυτή η παραδοχή θα αποτελέσει οδηγό για παίκτες και τεχνική ηγεσία με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Τα οφέλη που αποκόμισε ο ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια, όπως έχω αναλύσει, δεν είναι μόνο οι 9 βαθμοί που βελτίωσαν την βαθμολογική του θέση.

Το σκηνικό στον ΠΑΟΚ άλλαξε και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της ομάδας, έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες να καταθέσουν τα διαπιστευτήρια τους και στον προπονητή το δικαίωμα να τρίβει τα χέρια του, καθώς βλέπει και αλλά παιδιά να μπαίνουν σε τροχιά ενδεκάδας.

Ο Κωνσταντελιας άρχισε να λάμπει, Ράφα και Φίλιππε Σοάρες δείχνουν να προσαρμόζονται στα δεδομένα, ο Ολιβέιρα έβαλε επιτέλους το πόδι στο γκάζι, ο Νασμπεργκ μας συστήνεται, ο Σάστρε κερδίζει πόντους κυρίως επιθετικά, ο Ντάγκλας οπισθοχώρησε και σοβαρεύτηκε, ο Αντρίγια «ξύπνησε» από τον συνεχόμενο λήθαργο και δεν αποτελεί παραφωνία σε ένα γκρουπ που δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του και τέλος ο υγιής Καντουρί, κάνει τη διαφορά με την ποιότητα του.

Αν υποθέσουμε ότι σε ένα μήνα θα είναι 100% έτοιμοι να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση οι Νάρει, Λύρατζης, Βιειρίνια, Τσαούσης και ο Μιχαηλίδης που επανακάμπτει μετά τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, θα έχουμε ένα δυνατό γκρουπ που θα ψάξει να βρει τη θέση που δικαιούται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν αυτό το γκρουπ ενισχυθεί με δυο ποιοτικούς παίκτες στο διάστημα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, στα play off και στο θεσμό του Κυπέλλου, θα δούμε έναν ΠΑΟΚ ικανό να διεκδικήσει και να κατακτήσει επιτυχίες, που δεν θα τολμούσαμε να συζητήσουμε πριν από ένα μήνα.

Και θα τα καταφέρει αν διορθωθεί η κατάσταση με τους διαιτητές. Σε μεγάλο βαθμό, το πρόβλημα έγινε αντιληπτό στον νικηφόρο αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκης.

View this post on Instagram

A post shared by PAOK FC (@paok_fc)

Ωστόσο, δεν ήταν το μόνο παιχνίδι από το οποίο ο ΠΑΟΚ έφυγε με παράπονα. Δεν έτυχε της καλύτερης αντιμετώπισης στην Κρήτη με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Στη Λιβαδειά με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, στην Αθήνα με αντίπαλο την ΑΕΚ και φυσικά στην Τούμπα με αντίπαλο τον Παναθηναικό.

Είναι ένα μοτίβο επαναλαμβανόμενο ο τρόπος συμπεριφοράς των ρέφερι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Συγκρίνοντας με το μοτίβο αντιμετώπισης της ΑΕΚ και του Παναθηναικού, εύκολα θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Δεν αποτελεί δικαιολογία η διαιτησία για την απόσταση του Δικεφάλου από την κορυφή, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να το προσπεράσουμε. Αυτό ακριβώς θέλουν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ να κάνουμε και προσωπικά, δεν σκοπεύω να τους κάνω τέτοια χάρη.

Ψιλά γράμματα, θα πούνε όσοι θέλουν να θριαμβολογούν υπέρ της ΑΕΚ και του Παναθηναικού καθώς και όσοι θέλουν να ρίχνουν το ανάθεμα στον ΠΑΟΚ, ταΐζοντας την εσωστρέφεια. Ψιλά αλλά ουσιαστικά θα πω (ξανά) εγώ.

Το θετικό είναι πως το πρόβλημα, έχει εντοπιστεί και από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που έχει δραστηριοποιηθεί ενώ το ίδιο οφείλει να κάνει και ο Μπένετ.

Με πληροφορίες από SDNA.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments