Lifestyle

Μαρίκα Κρεβατά-Γιώργος Γαβριηλίδης: Σαν επτασφράγιστο μυστικό ο ερωτάς του που κράτησε 40 χρόνια

Μαρίκα Κρεβατά-Γιώργος Γαβριηλίδης:  Σαν επτασφράγιστο μυστικό ο ερωτάς του που κράτησε 40 χρόνια

Πηγή Φωτογραφίας: I-diakopes

Ο χαμός του το 1980 την συγκλονίζει και τα τελευταία χρόνια της ζωής της με απώλεια μνήμης τον αναζητά με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο ρωτώντας συνεχώς την κόρη της...

Μια βαθιά αγάπης που κράτησε σχεδόν σαράντα χρόνια. Δύο χαρισματικοί ηθοποιοί που γίνονται γνωστοί και αγαπητοί στο κοινό μέσα από ρόλους πλουσίων και μεγαλοαστων κυριων με φίνα και αριστοκρατικη παρουσία συνδυασμένα με απίστευτες ατάκες.

Παρά το γεγονός ότι δεν ερμηνεύουν συνήθως πρώτους ρόλους, καταφέρνουν να λάμπουν και να κλέβουν κάθε φορά την παράσταση και στην οθόνη και στην σκηνή. Η “Βελούδινη”ηθοποιός όπως χαρακτηριστηκε λόγω της λεπτεπιλεπτης και καλαίσθητης προσωπικότητάς της, μπαίνει στο χώρο του θεάτρου από την παιδική της ηλικία όταν η ζωή τής δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Σε ηλικία δύο ετών χάνει τον πατέρα της από στενοχώρια όταν ο ίδιος βλέπει την μητέρα της ετοιμοθάνατη την ώρα της γέννας της μικρότερης αδερφής της, η οποία όμως καταφέρνει να ζήσει και με την νεογέννητη αδερφή της να πεθαίνει λίγο αργότερα.

Σε συνθήκες σκληρής φτώχειας προσπαθεί να επιβιώσει με την μητέρα της συμμετέχοντας σε παιδικές παραστάσεις, στην εφηβεία της ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με θεατρικές περιοδείες και η ενασχόληση με την υποκριτική να είναι πλέον αναπόφευκτη. Εξελίσσεται σε σημαντική ηθοποιό σε μουσικές παραστάσεις και οπερέτες της εποχής, με την καθολική αναγνώριση να έρχεται μέσα από τις αξέχαστες ελληνικές ταινίες.

Αρχές του ’30 παντρεύεται τον ηθοποιό Άγγελο Μαυρόπουλο με τον οποίο αποκτά την επίσης μεγάλη κυρία του θεάτρου Γκελυ Μαυροπούλου. Τρεις μήνες μετά την γέννηση της κόρης της χωρίζει.

Την δεκαετία του ’40 γνωρίζει τον μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο του Γιώργου Γαβριηλιδη τον οποίο κρατά σαν επτασφραγιστο μυστικό μέχρι και τον γάμο της Γκέλυς το 1955 με τον Στέφανο Στρατηγο όπου και το γνωστοποιεί και λίγο καιρό μετά παντρεύονται.

Ο χαμός του το 1980 την συγκλονίζει και τα τελευταία χρόνια της ζωής της με απώλεια μνήμης τον αναζητά με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο ρωτώντας συνεχώς την κόρη της “Που είναι ο Γιώργος”. “Συναντώνται” ξανά το 1994 με το φευγιό της, αφήνοντας στους συναδέλφους και το κοινό που τους αγάπησε ένα υπέροχο έργο και έναν έρωτα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο.

Με πληροφορίες από τον λοαριασμό Ο γνωστός συλλέκτης Άρης Λουπάσης έκανε μία υπέροχη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments